Как Русия инструктира сепаратистите в Славянск (видео)

OFFNews 14 април 2014 в 18:15 16079 39

Снимка AFP

Как Русия инструктира сепаратистите в Славянск

Украинските сили за сигурност (СБУ) качиха в YouTube запис на разговор между руски сепаратисти в Славянск и техния ръководител, съобщи УНИАН.

Записът на телефонните разговори е от 13 април. На записа се чува как участници в окупацията в Славянск обясняват по телефона какво са постигнали. От отсрещната страна пък им обещават подкрепление.

Във втората част от записа се обажда Александър от Русия, за да разпита за ситуацията в Славянск.

След това от същия номер се обаждат от Русия с идеята събеседник от Славянск да бъде пуснат на живо в ефира на „LIFE NEWS”, като съветът е това да е този, „който говори с украински акцент“. Той трябва да се представи като заместник командир и да каже, че всичко е добре, че са победили, а украинските сили за сигурност са отстъпили с големи загуби. От Русия са пуснати и опорните точки на исканията на сепаратистите – федерализация на Украйна, незабавни избори за губернатори, не по-късно от 25 април, и Върховната Рада да не може да взема външни заеми без съгласието на све трети от гласовете на регионите.

Документално потвърдените материали на Службата за безопасност на Украйна свидетелстват за това, че в Източна Украйна тече широкомащабна военна агресия от страна на Русия, която се осъществява чрез разузнавателните служби на Главното разузнавателно управление на генералния щаб на въоръжените сили на Русия, съобщават украинските сили за сигурност.

Според СБУ тези групи, използвайки тежко въоръжение, окупират сгради на правоприлагащите органи, органите на държавната власт и на местното самоуправление.

Целта на тези групи е да тероризира местното население, да предизвика срив на преговорите между Украйна, САЩ, ЕС и Русия и унищожаването на украинските органи на реда, категорични са от СБУ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!