Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Като две капки вода: Руски генерал ли е плененият подполковник (видео)

OFFNews 09 септември 2022 в 18:11 13341 4

пленникът
Генерал или подполковник?

Генерал ли е плененият от ВСУ руски подполковник? Това е въпрос, над който от вчера насам разсъждават много от украинските медии. Категоричен отговор няма. 

Преди два дни още в самото начало на мощната офанзива на украинската армия в Харковска област в Телеграм се появиха десетки видеа с пленени руски войници.

На едно от тях се виждат двама пленници на колене. Украински войник ги разпитва. Единият е обикновен войник, а вторият казва, че е подполковник и бойците от ВСУ започват да се радват, че са хванали руски офицер.

Веднага след като записът доби популярност, в социалните мрежи се появиха сравнителни снимки. На едната е плененият "подполковник", а на другата генерал-лейтенант Андрей Сичевой, командващ направление "Запад" в армията на Руската федерация. Приликата между човекът/хората на тях е наистина впечатляваща.

След като новината за "едрата риба" в мрежата на ВСУ се разпространи, Телеграм каналите на украинските медии масово започнаха да пускат съобщиния от сорта: "Би било много хубаво, но потвърждение няма, иначе приликата е поразителна".

Информационната агенция УНИАН написа следното в Телеграм канала си:

"Спомняте ли си вчерашния видеозапис на пленения руски подполковник? По предварителни данни това е генерал-лейтенант Андрей Сичевой, командващ направление "Запад". Изглежда, че ВСУ е уловила много ценна "птица" за размяна."

Въпреки това информационната агенция не написа нито ред по този повод на сайта си, което е повече от странно. УНИАН е публикувала редица материали, в които посочва, че Сичевой е известен с жестокостта си престъпник, виновен за смъртта на хиляди украинци. Публикувала е и видео за неговата кариера и ролята му във войната в Украйна. Всъщност само преди 4 дни украинския официоз публикува информация, според която заради неудовлетворителни резултати във войната са уволнени четирима руски генерали, сред които е и Сичевой.

Той е включен в санкционния списък на Европейския съюз още от февруари т. г.

Сред малкото медии, които са напълно категорични, че плененият подполковник е именно Сичевой, е Главред. Медията се позовава на информация на австрийския военен анализатор Том Купър.

"Командващият Западния фронт на руските въоръжени сили в Украйна генерал Сичевой беше заловен вчера. Опита се да избяга, като се представи за подполковник. Сега ръководството на руските войски в Харковска област е "обезглавено"... поне за около 24 часа", пише Том Купър във Facebook.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

4

ob1

09.09 2022 в 20:08

Що не му предложат оная бурятска операция по смяна на пола с канцеларско ножче, пък оркът сам ще си каже генерал ли е...

6386

3

Zlatko

09.09 2022 в 19:36

Може и да е той, ама вече разжалван от Путя, та за това да е подполковник.
Ако им свършват генералите, ние веднага можем да им пратим трима. Единия да лети с любов на руски самолети, другия ще им гаси пожарите от цигари, а третия на мястото на пленения и няма от какво да се притеснява, защото нали е операция, а не война.

2550

2

alfakentavur

09.09 2022 в 19:33

От Толкин знаем, че орките не се раждат, а ги развъждат в дупки в земята.
Аз и в трите части на Властелина виждах различни орки като 2 капки вода, които умираха - така че не бяха едни същи.
Но пък може и това да е 1 орк на 2-те снимки.

15914

1

поп Дръвчо

09.09 2022 в 19:22

50/50

Тия всичките имат само няколко типажа, което не е чудно предвид че се издигат по роднинска линия главно.

Та може и да е някой братовчед който реално е подполковник.

Малко шкембето не е подполковнишко де ама то по един или друг начин ще се разбере.

 
X

Подкастът на OFFNews