Ексклузивно Коалиция ще има

Извадиха една от черните кутии на AirAsia, а втора е открита (обновена)

OFFNews Последна промяна на 12 януари 2015 в 08:21 1575 0

Снимка Reuters

Водолази успяха да извадят една от черните кутии от падналия в Яванско море самолет на AirAsia, а втора беше открита, но още не е извадено.

Рано сутринта беше извадена първата кутия, която беше локализирана вчера, а по-късно беше открита и втората. 

Втората черна кутия се намира под тежка отломка от самолета и водолазите се опитват да я я освободят от дълбочина 32 метра.

Черните кутии са от ключово значение, за да бъде установено защо "Еърбъс"-ът на ЕърЕйша се е разбил на 28 декември миналата година - катастрофа, при която загинаха всички 162 души на борда. Основната версия е, че причина за това е било лошото време.

Водолазите започнаха да претърсват района вчера, след като бяха засечени мощни сигнали. Силните течения и слабата видимост обаче не позволяваха черните кутии да бъдат открити.

Изваждането на единия записвач е голям пробив в иначе бавно протичащото търсене на пътническия самолет, изчезнал преди повече от две седмици.

Черните кутии са от ключово значение, за да бъде установено защо самолетът се разби на 28 декември миналата година - катастрофа, при която загинаха всички 162 души на борда.

Основната версия за катастрофата е, че тя е предизвикана от лошото време. Освен това на 28 декември компанията не е имала разрешение да лети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови