Извадиха опашката на AirAsia от дъното на Яванско море

OFFNews 10 януари 2015 в 13:15 3171 0

Индонезийските спасители успяха да извадят опашката на самолета AirAsia, който се разби в Яванско море през декември миналата година. 

Водолазите видяха къде е задната част на самолета преди няколко дни, но днес успяха да я извадят на повърхността, съобщават световните медии. 

Лошото време затруднява работата на специалистите още от първия ден. За две седмици те откриха едно 48 от телата на жертвите. 162-ма бяха пътниците в AirAsia.  

Черните кутии на самолета продължават да са приоритет на спасителите, тъй като записващите устройства ще осигурят важни улики, свързани с катастрофата. 

Припомняме, че в петък водолазите съобщиха, че са уловили сигнали от черните кутии. Според експертите, те се намират на около 300 м от опашката. 

Обикновено черните кутии се намират в задната част на самолета. Така шансът да оцелеят и да се открият при катастрофа е по-голям. Още тогава обаче заявиха, че в случая има голяма вероятност опашката да е разкъсана и черните кутии вече да не се намират там. Предположенията се оказаха верни. 

Продължава издирването на тялото на самолета, където най-вероятно се намират повечето от телата на жертвите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!