Израелски военни прегазиха палестинец, хвърлил "Молотов" по тях

OFFNews 14 юни 2015 в 14:24 4911 8

Молещи се израелски войници.

Израелски военен джип блъсна и уби палестински гражданин в окупирания от Израел Западен бряг на река Йордан, където се намира по-голямата част от Палестинската автономия, предаде "Ройтерс".

Военните и местните обаче имат различни версии за случилото се. Говорителка на армията твърди, че джипът, който е бил в селото на операция по задържането на предполагаеми бунтовници, случайно е прегазил мъжа, който преди това е хвърлил коктейл "Молотов" по автомобила. Тя обеща, че ще бъде започнато разследване по случая.

Местен жител обаче твърди, че убитият не е нападнал джипа, а е отивал към работата си в една ферма за пилета, когато джипът го е блъснал и премазал в една стена, като се е преобърнал.

Очевидецът казва, че инцидентът е предизвикал сблъсък между палестински младежи и израелските войници, като момчетата започнали да хвърлят камъни по военните. Отново според израелската военна говорителка напрежението вече е било налице, когато катастрофата е станала.

Армията каза и че разследва отделен инцидент, при който са заснети израелски войници, които бият с пригладите на оръжията си невъоръжен палестинец по време на протест в бежански лагер в Западния бряг в петък.

Израел редовно прави набези в Западния бряг на река Йордан в търсене на заподозрени бунтовници, като с това често предизвиква сблъсъци с местните жители. В сряда на 10 юни войници застреляха член на Хамас при подобна операция в палестинските територии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews