Quantcast

Ватиканът официално призна държавата Палестина

OFFNews Последна промяна на 14 май 2015 в 11:08 3321 15

Ватиканът призна официално държавата Палестина. Това се случи с договор, който беше финализиран в сряда, съобщиха световните агенции.

Договорът е свързан с дейността на католическата църква на палестинска територия и в него се посочва, че Светият синод променя дипломатическото си признаване от Организация за Освобождаване на Палестина на държавата Палестина.

Ватиканът приветства решението на Общото събрание на ООН от 2012 г., с което беше призната държавата Палестина. Новият договор обаче е първият документ, който недвусмислено потвърждава признаването на Палестина за държава. 

Това е официално потвърждение, че държавата съществува, подчерта и говорителят на Ватикана отец Федерико Ломбарди.

Новината беше посрещната с критики от страна на Израел. От външното министерство на страната обявиха, че са разочаровани от решението на Ватикана.

Тази стъпка не насърчава мирния процес, а отдалечава палестинското ръководство от връщане към директните двустранни преговори, категорични са от министерството.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.05 2015 в 20:17

"Ватиканът призна официално държавата Палестина..."

Само това ли?
А в какви граници е призната официално "държавата Палестина"?
И с какви функционални особености?
И кой (ще) я представлява тази държава?
И кое по-точно от "палестинските ръководства"?
И кое по-точно от "теченията" в някое от избраните "ръководства"?

14.05 2015 в 18:57

"High" Уважаеми Лопе де Вега,

Нивото на ОФФчия форум падна много НИСКО, тук стана едно свърталище на платени от ФАЩ тролове, истерично пропагандиращи пиндоския възглед за демокрастия, либерастия, толерастия, мултикултурастия, политкуректорастия и обикновена педерастия, засипващи всеки нормален коментар с помия.

Обаче не можахме да останем безучастни, когато фундаменталния ислям и арабско-палестинските терористи се опитват да поставят в изолация ЕДИНСТВЕНАТА истински ЦИВИЛИЗОВАНА и ДЕМОКРАТИЧНА страна в Близкия Изток - държавата Израел. Така обаче само сами ще си "ебднат" мамата. Поздрави!

14.05 2015 в 17:00

@ 09 Ми нали всички пищят, че евреите искат да завоюват целио свет, палят цветни революции, вършат разни тайни работи, абе както казваш просто си ебдо мамата.

Проф., добре дошъл! Къде се затри досега?

Поздрав!

14.05 2015 в 15:52

# xxx
Някой те е излъгал, че джихада не носи пари, Израел и С.Арабия най- добре знаят това да не мислиш , че ISIS си върлуват ей така безцелно и хаотично или искат да свалят диктатори.

14.05 2015 в 14:52

Така е г-н Балкански.
Щатските подръжници на НЕдържавата в Близкия изток вече жънат бури и торнадота на собствена земя.
Ама сами са си виновни - ще се заиграват те с някакви си джихадисти... Не знаят ли, че до един ръководителите им са агенти на МосаТ?
Не са въобще напредничави като великия Коба - пръв признал еврейската държава.

14.05 2015 в 14:46

Единствената цивилизована и демократична страна в Близкия Изток е Държавата Израел.

Израел е заобиколен отвсякъде от изостанали примитивни тоталитарни режими, врагове на цивилизацията и демокрацията. Флиртовете с враговете на Израел само насърчават ислямския тероризъм.

Който сее ветрове, ще пожъне бури!

14.05 2015 в 14:26

Я па ти!
Откъде накъде да са точно еврейски?

14.05 2015 в 14:18

@07 Домързя ме да гледам на картата, но доколкото се ориентирам, този бонстийл (бондстийл?) се намира примерно на един хемингуей от Куманово, което не знам какво трябва да означава за поебдването на Ватикана. Тоя Франческо сам копае гроба на католицизма, добре, че има достатъчно количество наивни, добри, суеверни хорица, които поддържат своите попове. Накратко, никой няма да закача Ватикана и това ще покаже за пореден път колко струват всички теории за световни еврейски заговори.

Поздрав!

14.05 2015 в 13:41

Значи си наясно, че франсетата ги наклецаха. Това ебдо тяхното си беше живо краварско "ебане", както казваш ти. Та въпросът не е в "ценностите" а в това дали краварите ще са съгласни с това, което казваш или правиш.
В този ред на мисли (както е модерно да се изразява напоследък по европски значимостта на безумието, което следва да кажеш) ще ли ги поебдот във Ватикана и кога?

Бай Вегас, знаеш ли на колко километра от Куманова се намира Бонстийл?

14.05 2015 в 13:32

Бай Кънчо и аз само ти отговорих - надявам се спокойно и вежливо. Не съм слагал знак за отношението си, защото да питаш е нормално, въпреки че ми се стори леко предизвикателно, като дали сега евреите няма да тръгнат да колят дъртия любител на педерасите. Не, няма. Може да спи спокойно. Питаш има ли секс или е буфо. Има много секс, Кънчо и ти като всички нас го усещаш по собствения си задник. Греша ли? А властта не бива да лъже!!!

Поздрав!