Изгониха с протест дъщерята на Лавров от Грузия, дошла да празнува сватбата на девера си

OFFNews 20 май 2023 в 18:09 9574 9

Снимка

Дъщерята на Лавров (първата отляво надясно) се превърна в център на новините в Тбилиси, а след бурен протест и тя и роднините й сватбари трябваше да напуснат Грузия.

Дъщерята на руския външен министър Сергей Лавров Екатерина Винокурова се оказа в окото на обществена буря, след като пристигна в Грузия с роднини за сватбен купон на брата на своя съпруг (девера си). Пред хотела, в който се беше настанила обложената със санкции в Европа Винокурова (по баща Лаврова) се събра разгорещен митинг и в крайна сметка сватбарите трябваше да си съберат багажа и да напуснат Грузия.

В извънредно изявление в събота президентката на Грузия Саломе Зурабишвили потвърди, че роднините на руския външен министър Сергей Лавров наистина са пристигнали в Грузия, но няма да организират сватбена веселба в страната. Зурабишвили се свързала с министъра на вътрешните работи на Грузия Вахтанг Гомелаури, който я уверил, че руснаците вече са напуснали страната и няма да купонясват.

„Макар да ми беше трудно да се свържа, аз все пак получих уверенията на министъра на вътрешните работи, че семейството, хората, които днес имаха намерение да вдигнат втората половина на сватбата си, са си заминали. Така че сватба денс няма да има“, заяви държавният глава на Грузия.

„Това е победа на обществото, както навремето отпътуването на Гаврилов от страната“, добави Зурабишвили, връщайки лентата към събитията от 2019 година, когато появата в парламента на руския депутат комунист Сергей Гаврилов предизвика протести и безредици.

В събота пред хотел „Kvareli Lake“, където беше отседнала дъщерята на Лавров станаха сблъсъци, имаше и задържани. Екатерина Винокурова пристигна в Грузия за участие в сватбата на брата на совя мъж, руския предприемач Александър Винокуров.

Пред хотела между протестиращите, които настояваха руснаците да напуснат Грузия, и полицията възникнаха стълкновеня. МВР на Грузия официално съобщи за задържането на 16 души, сред които и на опозиционни политици. Семейството на ръководителя на руската дипломация, както и той самият, е включено в санкционните списъци на Западна Европа. Това означава, че всички Лаврови имат забрана за влизане в тези страни.

Още в петък грузинският "Мтавари" съобщи, че Винокурова-Лаврова е сред първите, които са се възползвали от възобновяването на въздушната пътническа линия между Москва и Тбилиси. Сватбата на девера й трябваше да бъде в източната част на Грузия в Гурджаани в областта Кахетия, след като братът на зетя на Сергей Лавров сключил преди това граждански брак в Тбилиси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

7

редовно четящ

21.05 2023 в 09:55

Грузинците са хора със силно чувство за лично достойнство. Нещо, което у нас липсва.

710

6

Д-р Мазникуров

20.05 2023 в 22:23

ВиноК*рова може да се пробва пак под псевдоним К*роедова :) ! Мога да я приема за преглед, по най-високата тарифа обаче :) ! Достоен народ са грузинците, каквито и да са управниците им! А на нас и марсианци да ни сложиш да ни управляват, все същите кремълски лай*оеди и жалкари ще си останем! Със сигурност ако престъпната пачавра беше дошла на сватба у нас, щеше да има опашка от умилени "Пусофил-патриоти" и всякаква кретенска сволоч за селфита и автографи! Каква гнус само ... да се обърнат в гроба ни нашите предци !

1000

5

PaulPierce

20.05 2023 в 20:55

Браво на грузинците, научили са историческия си урок, ние не

12078

4

edin slep

20.05 2023 в 20:15

Голяма любов към рашистанците. Скоро ги чака същото в цяла Европа.

10298

3

AntiZ

20.05 2023 в 18:43

Ще им отеснява около врата все повече на кацапските диваци. Този път здраво написа мотиката. Аладине, пръцна ли, моето момче?

2073

2

Johnny B Goode

20.05 2023 в 18:39

Да свикват блядките. Това ги чака навсякъде.