Quantcast

„Ислямска държава“ показа второ видео с отвлечения британски журналист

OFFNews Последна промяна на 23 септември 2014 в 13:32 4622 1

Джон Кантли

Джихадистите от „Ислямска държава“ пуснаха второ видео с държания като заложник британски журналист Джон Кантли.

Във видеото Кантли критикува подготовката на въздушните удари срещу джихадистите, които САЩ ще нанесат съвместно с редица ислямски държави.

Във видеото Кантли обяснява, че Барак Обама се въвлича във война, която не може да спечели.

Някога президентът нарече конфликта на Джордж Буш в Ирак „глупава война“ и нямаше търпение да отдалечи САЩ от него, когато дойде на власт. Сега той отново се заплита в това, казва Кантли в клипа.

„Ислямска държава“ е най-силното джихадистко движение в последно време. Групировката не може да бъде особено засегната от американските политици, които я наричат ужасна и противна, допълва Кантли.

Такава каша не сме виждали от времето на Виетнам. Тези 15 000 войници, които се посочват като достатъчни за борба с „Ислямска държава“, са смешно малко. „Ислямска държава“ има повече муджахидини от това. Организацията не е някаква недисциплинирана група с няколко автомата „Калашников“, обяснява журналистът.

Кантли посочва още, че новото иракско правителство, което е съюзник на шиитски Иран, с нетърпение очаква американската намеса да засили влиянието на Техеран в Близкия Изток.

Явно видеото е направено преди началото на започналите през изминалата нощ въздушни удари срещу джихадистите.

Първото видео с британския журналист Джон Кантли беше разпространено на 18 септември. Във видеото Кантли обещава в серия от клипове да „предаде някои факти“.

Във видеото той обвини западните медии за това, че сътрудничат на правителствата за започване на война с организацията.

"След две катастрофални и изключително нежелани войни - в Афганистан и Ирак, защо правителството ни изглежда толкова ентусиазирано да се замеси в още един конфликт, в който не може да победи?“, каза Кантли.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.09 2014 в 20:57

Обонго е от потомството на синовете на Хам, и докато не падне от власт, Западът ще бъде обречен на риска от ислямизация.

Само синовете на Шем могат да спрат нашествието на дивите джихадистки орди.

Който знае за какво става дума, ще разбере.