"Дейли мейл": Палачът на Фоули е лидер на британските джихадисти

Вероника Шербанова Последна промяна на 21 август 2014 в 09:47 9233 5

Снимка Reuters

Ислямистът, който обезглави американския журналист Джеймс Фоули, е лидер на британска джихадистка групировка, позната под името „Бийтълс“, съобщи „Дейли мейл“.

Изданието се позовава на информация на бивш заложник, който твърди, че екзекуторът е лондончанин и е известен като Джон.

Смята се, че Джон е ръководител на оперативното звено в „Ислямска държава“. По-рано тази година той е преговарял за размяната на заложници.

Експерти по лингвистика потвърдиха, че екзекуторът говори с акцента на жител на Южна Англия и по-точно като този в района на Лондон.

Засега не са известни нито фамилията, нито етническата му принадлежност.

Предполага се, че той е един от надзирателите на похитените западни граждани, които са държани в Рака, Сирия.

В сряда в социалните мрежи беше разпространено видео, на което се вижда как джихадист от „Ислямска държава“ обезглавява американския журналист Джеймс Фоули, изчезнал в Либия през 2012 г.

По-късно от Вашингтон потвърдиха убийството на Фоули.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.08 2014 в 14:35

Такива видеа много ми напомнят филма Wag The Dogs... В много подходящо време се насочи вниманието на обществото от геноцида в Газа, бомбардирането на Ирак и постоянната и крайно нежелана намеса на америка в арабските държави, към съмнително видео...Най-големите терористи са правителствата на сащ и израел- много хора виждат все по- непредубедено фактите благодарение на соц.медии и на тези правителства са им нужни всякакви театри, при които жертвите са без значение, за да отдалечат вниманието от себе си.

21.08 2014 в 11:49

Спомнете си Англия – до 90-те години на миналия век беше бяла държава.След това решиха, че ще внасят работници- но не бели християни от Източна Европа, за нас тогава не искаха и да чуят,опашките за визи бяха километрични, ами негри, араби, индийци,пакистанци от бившите им колонии.Идва Кемал от Бангладеш да работи, поработи година- две, получи гражданство, после води Айша и започват да правят малки муслимчета.Кемал вече не работи, тъй като с 5 муслимчета помощите са повече от заплатата….после Кемал води братята си,сестрите си, бабите, лелите и братчедите- всички на социял.Че ако реши да си вземе още едно Айше, просто се развежда с първото, жени се за второто и английските данъкоплатци му осигуряват две къщи, и за двете семейства…И така – за има-няма четвърт век най-разпространеното име за новородено в доскорошната бяла държава става Мохамед, а милионите тъмнозелени и изповядващи исляма англичани живеят на социални помощи и мечтаят за световен халифат, за свещена война и да изколят неверниците…

21.08 2014 в 11:27

Дребнобританците тепърва ще се уверят в погубните последствия на няколко десетилетия криворазбрана демокрастия, либерастия, толерастия, мултикултурастия и педерастия.

21.08 2014 в 10:44


Екзекуторът е живял в Лондон, но там не е приел нищо от ценностите на западната цивилизация. Според социологическите изследвания, около 20% от второто поколение мюсюлмани в Европа (родените в Европа) подкрепят „Ислямска държава“. Те се радикализират в европейските държави, защото имамите ги образоват – разясняват им Корана и Хадит и ги индоктринират да изтребват неверниците.

Ислямската идеология не приема нищо от цивилизования свят, защото Мохамед учи мюсюлманите да не взимат неверник за приятел, да го ненавиждат и подчиняват. Ислямът едновременно паразитира върху постиженията на цивилизацията и ги разрушава. Няма логика.

Това е ирационална идеология създадена от алчен психопат, който чува гласове, прави секс с труп на жена в ковчега й и редовно изнасилва деветгодишно дете.

21.08 2014 в 10:13

И ко ся, химнът на Халифатът ще е "Hey Jude"? Или само на великите британски джихадисти?