Иран предупреди, че ''времето за намиране на политически решения'' за Газа изтича

OFFNews 16 октомври 2023 в 20:32 1660 3

Снимка Rouydad24

Хосейн Амир Абдолахиан

Външният министър на Иран Хосейн Амир Абдолахиан предупреди, че остава все по-малко време за намиране на политически решения, които да предотвратят неизбежното според него "разширяване" на войната между Израел и "Хамас", предаде Франс прес.

В телефонни разговори с външните министри на Тунис, Малайзия и Пакистан Амир Абдолахиан "подчерта, че времето за намиране на политически решения изтича; вероятното разпространение на войната на други фронтове наближава етап", на който ще стане неизбежно, се казва в изявление, публикувано в "Екс".

Иранският външен министър подчерта "необходимостта от незабавно спиране на престъпленията и убийствата на ционисткия режим и от изпращане на хуманитарна помощ" в Газа. Вчера, в края на обиколката си в Ирак, Ливан, Сирия и Катар, той вече предупреди, че "никой" не може да "гарантира контрол над ситуацията", ако Израел започне сухопътна офанзива в ивицата Газа.

По-рано днес, в телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин иранският президент Ебрахим Раиси предупреди, че евентуална "сухопътна атака" на израелската армия в Газа "ще доведе до продължителна война на много фронтове", се казва в съобщение, изпратено от Мохамед Джамшиди, един от политическите му съветници.

В друг телефонен разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган Раиси заяви, че Иран е готов да "сътрудничи с Турция и други мюсюлмански страни" за "изпращане на хуманитарна помощ" за Газа след очакваното отваряне на пропускателния пункт с Египет.

По време на обиколката си Амир Абдолахиан се срещна с висши служители на "Хамас", отбелязва АФП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

3

Гьорче2

17.10 2023 в 04:23

Аз се Надявам ВРЕМЕТО на ШАХА Да Се ЗАВЪРНЕ! Джо Байдън Има УНИКАЛЕН ШАНС да Поправи ГРЕШКАТА на джими картър!

345

2

Джендо Джедев

16.10 2023 в 22:26

Тоя па любител на дребния рогат добитък! То от политически решения се докарахме дотук!

-1650

1

ob1

16.10 2023 в 21:56

Не, чалма вмирисана, времето не изтича, а изтече в момента, в който извергите заклаха първото бебе!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков