Игри на късмета: в Луганск набират войници за руската армия с жребий по заводите

Красимир Крумов 05 август 2022 в 16:05 5196 8

Жребий. Кой ще изтегли късата клечка

Снимка Zen.Yandex / Мракоборец

Въпрос на късмет или неговата липса е кой ще изтегли късата клечка при подбора но бойци в заводите.

Руската армия набира войници на територията на окупирания Луганск с теглене на жребий, съобщи ръководителят на лоялната към Киев военно-гражданската администрация в областта Сергей Гайдай. „Игрите на късмета“ се налагат заради нормите, които окупационните власти спускат на местните предприятия по осигуряване на мъже за мобилизиция.

Представители на Руската армия водят разговори с отделите за човешки ресурси на местните предприятия и искат от тях списъците с работници от мъжки пол. От всеки списък теглят с произволен жребий по 10 имена, които да заминат на фронта.

Според публикация в руския портал Zen жребият е инструмент на волята Божия. С негова помощ в древността и средните векове са узнавали волята на божествата при спорни въпроси, когато е предстоял избор.

Окупационните власти в Донбас са устроили буквално лов за мъже на боеспособна възраст. Според данните, с които разполага Гайдай в Брянск, чийто назначен от руснаците кмет е прехвърлен в Северодонецк, само за една седмица са мобилизирани около 300 души. „Доброволци“ се търсят по улиците, автобусните спирки и обществения транспорт. По тези места също се раздават „листчета на късмета“ и, ако мъж изтегли „късата клечка“, го мобилизират. Подобна е ситуацията и в Кадиевка.

Ловът на мъже на наборна възраст на окупираните от 2014 година територии върви от няколко месеца, твърди Гайдай. Първоначално тези, които имат пари са се откупвали от мобилизация и от сигурна смърт. После и тях започнала да ги прибира ФСБ. Сега мъже изчезват и от новоокупираните населени места. На учителите са прекъснати отпуските за ваканцията и са ангажирани с раздаването на повиквателни. В Ровенки се е стигнало до нападение срещу учителка, която се опитала да връчи мобилизационна заповед на наборник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

8

Propaganda

05.08 2022 в 18:29

Каква изненада, нямало желаещи да мрат за комплексираното късо путинче.

Що така бе?
Нали уж били подложени на геноцид бедните те?

Нали уж 2014 се надигнали, не терористи, спонсорирани от кремъл, а бедни учители, работници и земеделци да се бранят от лошите укри. Къде ги ся? Що така скромно, бе руските патреоте?

Както се каза по-долу, да са се евакуирали о време.
Сега ХИРМАСИ и дерусофикация.

2550

7

alfakentavur

05.08 2022 в 17:20

Ето поредното доказателство :)

https://offnews.bg/sviat/ruskiat-parlament-sazdade-spetcgrupa-grad-za-identifitcirane-na-vragov-782581.html

2550

6

alfakentavur

05.08 2022 в 17:19

Нацистите са в Кремъл. Веднъж копейкино тролче да каже нещо вярно.

2550

4

alfakentavur

05.08 2022 в 16:32

Бай Пешо се учи. Вчера или онзи ден казах на евроатлантика, че е счупил тъпомера и сега другото тролче прилага наученото.

Бай Пешо, следващ урок. Какви птици са папагалите?

-60

3

офф бее

05.08 2022 в 16:31

Да се бяха евакуирали овреме. Всъщност там са останали тия, които подкрепят руZZия. Е, да им е честито - това е руzzкий мир...

1321

2

4rnor

05.08 2022 в 16:28

Братле, това е изключително иронично идващо от теб. Като ти чета коментарите под други статии, съм сигурен, че в която и пълна стая да влезнеш, средното IQ пада поне с 50 пункта. Как съществуването ти е съвместимо с живота, ще остане мистерия за разгадаване от поколенията.

-7325

1

Красимир Крумов, чупи тъпомера със статиите си :)).