Quantcast

И Приднестровието поиска да се присъедини към Русия

OFFNews Последна промяна на 18 март 2014 в 12:42 3207 3

Михаил Бурла

Приднестровието, част от територията на република Молдова, поиска да стане част от Русия.

Това стана ясно от обръщение на председателя на парламента на Преиднестровието Михаил Бурла до председателя на руската Дума Сергей Наришкин, цитирано от „Ведомости“.

В обръщението си Бурла моли за промени в руското законодателство, които да позволят Приднестровието да влезе в състава на Русия.

Самопровъзгласилата се Приднестровска република е част от Молдова и не е призната за самостоятелна държава от международната общност и от Молдова. Тя се намира на левия бряг на река Днестър. На територията й живее предимно рускоезично население.

С писмото си Михаил Бурла настоява да се направят промени в закона, изискващ съгласието на страната, от която се прехвърля дадена територия чрез международен договор.

Жителите на Приднестровието проведоха през 2006 г. референдум за присъединяване към Русия, като за това решение гласуваха 97,2% от имащите право на глас.

Искането на Приднестровието за присъединяване към Русия идва, след като в понеделник Крим се провъзгласи за независима република и поиска официално да се присъедини към Руската Федерация.

В неделя в Крим се проведе референдум за присъединяване към Русия, като за това гласуваха близо 97% от жителите на автономната република.

Вчера искането за присъединяване беше предадено официално, а по-рано днес руският президент Владимир Путин го одобри.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.03 2014 в 14:18

Нищо не може да спре победния ход на руския аншлус в българския резерват Камчия, за което си сътрудничат всички туземни власти, без разлика дали става дума за тройната коалиция, ГЕРБ или за сегашния откровено прокремълски „кабинет Орешарски”.

ТИМ има три мегахолдинга – “Химимпорт” АД, Агрохолдинг “Ловико” АД и “Холдинг Варна” АД.
ВЪВ “Холдинг Варна”-”Камчия” АД от началото на 2004 г. ВЛАДЕЕ 88% от едноименния курорт край Варна.

Из грамата озаглавена Българската организирана престъпност. Посланик Джеймс Пардю, 2005 г.
:Основната база на ТИМ – Варна ИМА ЗНАЧИТЕЛНО РУСКО НАСЕЛЕНИЕ и се смята, че ТИМ имат връзки с руската организирана престъпност, включително известния руски престъпник МАЙКЪЛ ЧОРНИ.(и да във Варна живеят ЗНАЧИТЕЛЕН БРОЙ РУСНАЦИ към днешна дата).

България можем да осигури на всеки от районите на Русия да създаде свой курорт в България, закупувайки земя, инвестирайки и получавайки право на строеж на хотели, санаториуми и почивни бази.Това заяви зам.-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев в изказване на московското туристическо изложение “Интурмаркет”, цитиран от пресцентъра на ведомството.

18.03 2014 в 13:44

Няма, няма. Това ще е края на ДПС. Как ги виждаш Екзактния и компания да нижат тутун.

18.03 2014 в 13:04

Не пускайте такива статии, че да не поискат и от Кърджали да си наложат чалмите.