Quantcast

Путин одобри присъединяването на Крим

OFFNews Последна промяна на 18 март 2014 в 09:29 4043 12

Съветът на Федерацията

Снимка РИА Новости

Президентът Владимир Путин е одобрил законопроект за договора по присъединяване на Крим към Русия, съобщи Интерфакс. 

В указа си, подписан на 17 март, държавният глава посочва, че договорът трябва да се подпише на най-високо ниво.

Междувременно днес в Москва трябва да пристигне делегация на Върховния съвет на Крим, която да се срещне с руски депутати и сенатори. Делегацията е упълномощена да подпише споразумение за присъединяване с Руската федерация.

Съветът на Федерацията на Русия (горната камара на парламента) ще разгледа в петък въпроса за присъединяването на Крим към Русия.

В дневния ред е включена точка за "присъединяване в състава на Руската Федерация на република Крим и образуването в състава на Руската федерация на нов субект в рамките на действащото законодателство".

Интерфакс е получил потвърждение на информацията от сенатор Анатолий Лисков, който е член на комисията по конституционно законодателство.

"Смятам, че всички процедурни етапи от законодателен характер, свързани с присъединяването на Крим към Русия, вероятно ще бъдат завършени в петък", посочва  Лисков пред руската информационна агенция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.03 2014 в 13:17

Струва ми се че за ситуацията в Украйна вина имат предимно САЩ, ЕС и НАТО, които искат да притиснат Русия в ъгъла. В момента Русия е в отбранителна позиция, за да избегне притискане в ъгъла и да се защити се опитва да "отхапе" парче от Украйна, защото парчето е доста стратегическо. Не напразно ЕС и САЩ напират натам.

Ето една доста интересна статия по въпроса.
http://www.cross.bg/pytin-rysiya-ykraiina-1400784.html#axzz2wJPN2ki0

18.03 2014 в 12:59

@ jazztaprazzta
Аз я разбирам, но въпроса е дали Путин и руските болни мозъци я разбират. Украйна доброволно се отказа от ядрения си арсенал, а Русия Британия у САЩ станаха гарант за нейната териториална цялост. В цялостта е включен и Крим като автономна република в състава на Украйна. Сега мужиците просто отхапаха едно парче на по-слаб съсед, както направиха с Грузия преди няколко години. Така както са правили през 18-19 век от Калининград (Източна Прусия) до Аляска. Въпроса е кой е следващия залък за мужиците.

18.03 2014 в 12:57

Trafo, навремето ти писах -3 , но явно съм те надценила. Чувал ли си за гр. Поти и знаеш ли къде се намира.

18.03 2014 в 11:29

veselin

Дали разбираш разликата между афтономна република и част от държава. Сравнението ти с нашето черноморие или която и да е част от България е неправилно.

18.03 2014 в 11:27

Като са толкова загрижени руснаците за самоопределянето, защото не продедат един референдум в Чечня?

18.03 2014 в 11:24

@Трафопост

Евала брато, ти ми оправи настроението поне за месец напред.Отдавна не се бях смял толкова :D

18.03 2014 в 11:24

Трафопост 05,
Не, че съм ходил на всички протести, но съм минавал с няколко. Ти къде ги видя тези руснаци!?
Доколкото съм запознат повечето от тези, които идват са доста добре финансов (как иначе ше си позволят да живеят тука и да си купят имот). И проста недоумявам как ги виждате на протест срещу вискоти сметки за ток и групировката т.н. трибуквивие!?
Моля Ви, да не говорите глупости!

18.03 2014 в 11:05

До Veselin, те вече дойдоха. През февруари, огромна част от протестиращите бяха руснаци. Тези протести, уж срещу монополите, свалиха законно правителство и предизвикаха предсрочни, два месеца преди редовните. Победата на Герб на парламентарни и кметски избори показа колко фалшиви са били тези протести. Просто руснаците не могат да гласуват в БГ...засега. Замислете се за последното. Съвсем скоро можем да имаме кримска ситуация по морето.
Преди да умре Петър I оставя завет, империята да превземе цялото черноморско крайбрежие. Задавате ли си въпроса защо точно Абхазия отхапаха от Грузия? Вижте на картата какво е това парче земя. Един джокер, в момента Грузия няма излаз на черно море, Бинго.

18.03 2014 в 10:42

Потник XXXL,няма клиенти на пропагандната сергия,май...?

18.03 2014 в 10:23

По Черноморието англичаните избягаха много отдавна, а те бяха си купили имоти само, защото някой им беше пуснал мухата, че като влезем в ЕС цените на недвижимостта ще скочат двойно и тройно и ще ударят кьоравото.
Ама като видяха, че тука става все по-зле и дим да ги няма :D
Вече до такова положение сме стигнали, че и на окупация на града бихме се зарадвали, че ще направят оборот в заведенията и по молвете. И всичко това благодарение на управлението от ЕС и разбира се най-вече на нашите продажни подлоги.