Говори Москва: Русофобите лъжат, че Кремъл се меси в Македония

Георги Савчев 15 август 2017 в 19:20 4743 6

Снимка instagram.com/mzakharovamid

Мария Захарова

Обвиненията по адрес на Русия за вмешателство във вътрешните работи на Македония са изцяло измислени и се основават само на твърденията на русофоби, както и на устройваните от тях информационни пълнежи.

Това заяви на брифинг днес говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

В тези инсинуации виждаме опитите на неприятелите на Русия и Македония да усложнят традиционно приятелските отношения между нашите страни. Тези опити целят и да отклонят вниманието на македонските граждани от реалните заплахи за суверенитета и териториалната цялост на страната им, свързани в това число и с линията на въвличане на Скопие в НАТО, на всяка цена, без оглед на традиционните ѝ национални интереси, каза още говорителят на руското министерство на външните работи.

Коментарът на Захарова е провокиран от публикация в Bloomberg, в която се цитира следното изказване на македонския министър на отбраната Радмила Шекеринска: членството в НАТО може да защити Македония от намесата на Русия във вътрешните ѝ работи.

Появиха се определени информации - дори и преди избора на новото правителство - за руски опити за влияние в ключовите области на политиката и отбраната. И ние сме притеснени заради тези опити. Вярваме, че членството на Македония в НАТО може да сложи край на тези опити, заяви Шекеринска, цитирана от Bloomberg.

Въпреки че превод на публикацията в Bloomberg е публикуван на страницата на македонското министерство на отбраната, Захарова днес поиска "разяснения от македонска страна" за думите на Шекеринска, защото официална Москва не вярвала в добронамереността на американската медия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7930

8

jkljkl123

17.08 2017 в 11:11

Професора иска да каже че москва вече няма авторитет и влияние дори и в Могадишу и Адис.

7930

5

jkljkl123

16.08 2017 в 13:40

Поредната (и логична) загубена битка за влияние от страна на москва.Да си седят в кочината наречена евразийски съюз.

10571

4

Hissarion

16.08 2017 в 09:58

И защо точно тази снимка на Захарова? От съблекалнята във фитнеса ли Ви го е казала това?