Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Германски самолет се разби в Южна Франция (видео)

OFFNews 24 март 2015 в 13:00 32480 18

Снимка Twitter

Германски пътнически самолет се е разбил в Южна Франция. По първоначални данни машината е "Еърбъс 320" на нискобюджетната авиокомпания "Джърмануингс", която е дъщерна на "Луфтханза".

Самолетът е летят със 142-ма души и шест души екипаж на борда от Барселона за Дюселдорф, съобщава BBC. 

Френският вестник Le Figaro съобщава, че 10.47 часа местно време е получен сигнал за бедствие от самолета, който около 11.20 часа е изчезнал от радарите.

Френският президент Франсоа Оланд направи изявление, от което стана ясно, че вероятно няма оцелели при катастрофата. „Обстоятелствата около инцидента, които още не са напълно изяснени, ни навеждат на мисълта, че няма оцелели“, каза той, цитиран от BBC. Той определи случилото се като трагедия.

Според френските власти районът на катастрофата е трудно достъпен. По-късно беше потвърдено, че няма оцелели на борда на самолета.

Министър-председателят на Франция е потвърдил, че пътнически самолет се е разбил на територията на страната, предаде РИА Новости. Френският министър на вътрешните работи се е отправил към мястото на катастрофата. По непотвърдени данни повечето от пътниците на борда са германски граждани.

Останки от летателния апарат са открити близо до село Барселонет, в южната част на Френските Алпи, на около 100 километра северно от град Ница.

Разбилият се самолет е бил произведен преди 24 години и оттогава е във флотилията на Луфтханза.

Представители на германския въздушен превозвач и на нискотарифния му филиал не бяха открити за коментар.  От компанията производител Еърбъс заявиха, че знаят за катастрофата, но не могат да кажат нищо повече.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!