Втората черна кутия потвърди: Лубиц е засилил самолета към скалите

ОFFNews 03 април 2015 в 13:26 11521 14

Андреас Лубиц по време на маратон през 2009 г.

Снимка ABC News/AP

Андреас Лубиц по време на маратон през 2009 г.

Данните от втората "черна кутия" на самолета на Germanwings, който се разби над френските Алпи потвърди, че вторият пилот, Андреас Лубиц, е действал съзнателно и нарочно, за да разбие самолета, твърдят разследващи, предаде Би Би Си.

Френският разследващ екип заяви, че Лубиц постепенно е увеличавал скоростта на самолета, докато той е падал надолу към скалите.

Втората "черна кутия" беше открита на 2 април. Тя е известна като FDR ("Flight Data Recorder") и записва всички технически данни на полета, така че е особено важна за изясняване на обстоятелствата около произшествието.

"На първо четене се вижда, че пилотът в кабината е нагласил автопилота да поддържа курс в посока към планината на височина 30 метра. След това той на няколко пъти е препрограмирал настройките на автопилота, като всеки път е увеличавал скоростта на самолета към неговото разбиване", съобщават разследващите.

Данни от първата "черна кутия" предполагат, че Лубиц е заключил първия пилот извън кабината, преди да разбие летателната машина и да убие всичките 150 пътници на борда плюс екипажа. 

Немската прокуратура разкри в четвъртък, че преди полета Лубиц е търсел в интернет методи за самоубийство и какви са мерките за сигурност на вратите на пилотските кабини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!