Андреас Лубиц се разделил наскоро с приятелката си, лекувал депресия

OFFNews 27 март 2015 в 12:15 11953 12

Вторият пилот на разбилия се самолет във Франция Андреас Лубиц се е лекувал продължително време от депресия. Това пише германският в. Bild днес. The Daily Star пък допълва, че наскоро 28-годишният мъж се е разделил с приятелката си.

Версиите бяха разпространени, след като стана ясно, че основната версия, по която работят разследващите, е че 28-годишният втори пилот умишлено е разбил самолета със 150 души на борда във Френските Алпи, след като останал сам в кабината.

Според Bild Лубиц е спрял подготовката си като пилот за година и половина, за да се лекува от тежка депресия.

В същото време, изпълнителният директор на Lufthansa Карстен Спор заяви, че Лубиц е прекъснал обучението си за пилот "за определено време", започнало през 2008 г., но не даде повече подробности за причините. По-късно Лубиц подновил подготовката си и бил квалифициран да пилотира Airbus A320 през 2013.

Тази нощ разследващите иззеха три кутии с веществени доказателства от дома на Лубиц, който се намира в покрайнините на Дюселдорф. Те обявиха, че е намерено конкретно важно доказателство, което да помогне за разследването за свалянето на самолета, но не дадоха по-конкретна информация. Уточниха само, че не става въпрос за предсмъртно писмо.

Според друга версия, разпространена също днес, първият пилот на самолета се е опитал да разбие вратата на кабината с брадва. Той останал заключен пред кабината, след като излязъл за кратко, вероятно за да отиде до тоалетната, след което не е успял да влезе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!