Фронтменът на System of a Down подкрепи протеста в Армения

OFFNews 24 юни 2015 в 12:21 4106 11

Снимка Rex Features / Tom Watkins

Серж Танкян

Фронтменът на американската група System of a Down Серж Танкян подкрепи протеста в Армения срещу поскъпването на тока и осъди действията на полицията, която влезе в сблъсъци с демонстрантите.

На Фейсбук страницата си музикантът от арменски произход написа, че ереванската полиция има право да разпръсне демонстрантите, но без да използва сила, а вместо това силите на реда са използвали водни оръдия и са арестували журналисти.

Танкян призова протестът да не се политизира, тъй като „той е в резултат на системна икономическа маргинализация на голяма част от арменското население“.

По думите на музиканта чрез демонстрациите в страната ще се формира гражданско общество.

Музикантите от System of a Down са известни с това, че често излизат с позиция по политически и социални въпроси. Американската група дълго призоваваше към признаване на геноцида над арменците Османската империя през 1915 г. В песните си те засягат и темите за борбата с тероризма, екологичните проблеми и проявата на насилие от страна на държавата в различни части на света.

Протестът срещу повишаването на цената на тока в Армения започна преди дни, като в няколко случая се стигна до сблъсъци между демонстранти и полиция. Над 230 души бяха задържани по време на протестите, а 20 души пострадаха. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews