Френският президент: Горди сме с полицията. Най-силното ни оръжие е обединението

Деян Спасов Последна промяна на 09 януари 2015 в 21:20 4736 6

В специалното си обръщение към нацията в петък вечерта френският президент Франсоа Оланд потвърди, че има четирима загинали по време на заложническата криза в Париж.

Ето какво още каза Оланд в изявлението си:

"Изразявам цялата си солидарност към семействата, жертви на случилото се. Когато Франция преживява подобна трагедия, наше задължение е да се противопоставим на тази трагедия. И двете операции срещу убийците днес бяха успешни - и в Дамартен-ан-Гюел, и в Порт дьо Венсан. Искам да поздравя всички, участвали в операциите, за куража и силата. Искам да им кажа, че сме горди с нашата полиция.

Франция е наясно, че опасността не е приключила. Призовавам за мобилизация и обединение. Ще работим заедно с премиера, за да могат всички жители на Франция да живеят спокойно, без да се чувстват постоянно под риск.

Призовавам за обединение, защото това е нашето най-силно оръжие срещу всичко, което може да ни разедини. Тези фанатици нямат нищо общо с ислямската религия.

Мобилизирани сме и ще отвърнем на атаките със сила, защото трябва да използваме сила. Но мобилизацията ни също се изразява и в солидарност. Тази солидарност е нещо, което трябва да покажем.

Трябва да покажем, че сме свободни хора, които не се подчиняват на заплахи и страхове. Способни сме да се защитаваме. Имаме велик идеал. Призовавам всички френски мъже и жени да пазят ценностите на демокрацията, свободата, плурализма. След тези трудности, ви уверявам, че ще се завърнем дори още по-силни."

Оланд призова французите да вземат участие в планирания за неделя национален марш в памет на загиналите в терористичните атаки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.01 2015 в 13:26

Огромните проблеми произтичат и от това,че западните политици гледат на имигрантите и като електорат.А различните икономически и геополитически роли,които различните големи страни отреждат на държавите от Близкия изток,както и вътрешно религиозните и племенни противоречия в самите мюсулмански общества оформят своеобразен "Гордиев възел".Историята е доказала ,че ако той не се разсече навреме,а се съзерцава следват Хитлер,Сталин и днешните им последователи.Засега няма политическа воля на световно ниво.Егоизмът ни ще потопи в кръв бъдещето на внуците ни ,ако това продължава.Търсят се СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ!

10.01 2015 в 10:29

Гацо каза!
Само Путин е виновен! Само той и никой друг! Путин не уважава европейските ценности, не уважава Кончита Вурст и горката призовава: (“Conchita in Twitter 30-12-14: I support Евроманежка! It is time to instill in this wild country our European values! Come on, guys!”)
Дека се бе ОфффЦи, протестъри и вся демократская остальная сволочь, Дека сте?!?!?
Путин е виновен! Почвайте.... надниЧярскЯта помия: “Путин е виновен”! Толкоз!
На 5 октомври14 атентати в Грозни – загинали 8 полицаи, а колко цивилни?!?!?. На 4 декември14 атентат в Грозни – загинали 10 полицаи, а колко цивилни – сградата на Дома на печата е запалена, с тежки оръжия са изкарали терористите.
НЯКОИ от Оффците да се напънал да информира, да прави анализи, да прави изводи... АМИ иииии , “Путин е виновен!”, амчи разбира се, как не- Путин е виновен!
От години Путин на международни форуми, навсякъде предупреждава с примери от Либия, Ирак, Сирия, Египет: американската теория и практика на т. нар. “управляем хаос” чрез книжни и цветни революция по схемата Тъпинг-Пойнс НОСИ НЕЩАСТИЯ НА СВЕТА”!
Някой чува ли, французите на брой около 50млн чули ли са? Германците чули ли са? Всички те, французи, германци, белгийци, холандци, англичани, норвежци и т.н. са подложени на неимоверен имиграционно нахлуване от мюсюлманския свят.
Кой чува! Това питаме?
"Rebus sic standibus!" (на турски, използван от българи – това е дереджето).
Гацо каза!

10.01 2015 в 10:20

...И СЕГА, СЛЕД ШОКА, УДИВЛЕНИЕТО, ТЪГАТА И ГНЕВА - ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕ БЕЗПОЩАДНАТА ИСТИНА, ЧЕ ФРЕНСКИТЕ СЛУЖБИ ЗА СИГУРНОСТ СА ДЕЙСТВАЛИ ПРЕСТЪПНО НЕБРЕЖНО, БЕЗОТГОВОРНО, НЕПРОФЕСИОНАЛНО! ЧАСТ ОТ ВИНАТА Е ПОЛИТИЧЕСКА, ЗАБРАНЕНО ИМ Е "ДА ПРИТИСКАТ", ДА "БЕЗПОКОЯТ" "ДА ПРОСЛЕДЯВАТ (?!)" МЮСУЛМАНИ, ДОРИ ДА КОНТРОЛИРАТ И АНАЛИЗИРАТ ДОСТЪПНИ СТАТИСТИЧЕСКИ ДАННИ (ЛЕТИЩНИ ПРОВЕРКИ, ВИЗИ, ЧЕСТОТА НА ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ, АНАЛИЗ НА МРЕЖОВИЯ ТРАФИК. КОЙТО ГО ПРАВИ - НЯМА ДА РАСТЕ В СЛУЖБАТА. МИНАВА ЗА "ЕМОЦИОНАЛНО СВЪРЗАН С ЕВРЕИТЕ" ИЛИ "ПАРАНОИК-КАРИЕРИСТ" ТОВА Е БЕЗСПОРНАТА ЧАСТ - ЗА КОЯТО ЗНАМ ДРУГОТО - БЕЗ ДА СЪМ "ЕКСПЕРТ" (ЕХ, ЛЕНЧЕ-Е-Е, ЛЕНЧЧЕ ЛЕ И АРАБИСТИ-ДЮНЕРДЖИИ, ПИЛАФАДЖИИ И ШЕКЕРДЖИИ) Е ВИДНО! НА ФОНА НА ИДИОТСКИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ПОЛИЦИЯ И ЖАНДАРМЕРИЯ ОНЗИ ПАРАПИТЕК, БУЛГАРСКИЯ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА ПОЛИЦИЯТА НАПРАВО ИЗГЛЕЖДА ЕДИН СТАТЕГИЧЕСКИ ГЕНИЙ! ...СЕГА ВСЕКИ НЕКАДЪРНИК ОТ КУЛАТА ДО КАПИТАНАН АДРЕЕВО И ОТ ПЛОЩАД ГАРИБАЛДИ ДО ОРЕШАК ЩЕ ИМА АРГУМЕНТ ЗА ВСИЧКИ БЕЗОБРАЗИЯ: "К'О ИСКАТЕ БЕ, ФРАНЦУЗИТЕ НЕ СЕ ЛИ ОСРАХА, К'О ИСКАТЕ ОТ МЕН" ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО. АКО ФРАНЦУЗИТЕ, КАКТО И НЕМЦИТЕ ПРИ МЮНХЕНСКИЯ АТЕНТАТ БЯХА ПОИСКАЛИ НЯКОЙ ИЗРАЕЛЕЦ ДА ИМ СВЪРШИ РАБОТАТА - ЩЯХА ДА ЗАЛОВЯТ ТЕРОРОСТИТЕ ВЕДНАГА. НАЙ МАЛКО - ПО МИРИЗМАТА ОТ НАСРАНИТЕ ИМ ОТ СТРАХ ГАЩИ!

10.01 2015 в 10:10

ДотОре,това беше в десетката!

09.01 2015 в 22:36

Европа спи вцепенена като Троя. Европа днес е ислямска провинция, или по-скоро - ислямска колония, а Италия е нейният преден пост. Синовете на Аллах нямат равни в изкуството на нахлуването, завладяването, подчиняването. Но не ислямският тероризъм, а плодовитите утроби на мюсюлманските жени и масовата ислямска имиграция превръщат Европа в Еврабия.

Страхът в съвременната Еврабия прави от водачите предатели; от либералите – певци, прославящи исляма; от бранителите на свободата на мисълта и словото – промивачи на мозъка на нашето общество. После джамиите заглушават звъна на камбаните…"ОРИАНА ФАЛАЧИ

09.01 2015 в 22:12

О, милите те, ама съвсем нищо нямат общо с ислямската религия - вероятно вярват в спагетеното чудовище... ясна е работата - ще има да четем още такива новини...