Френската полиция извърши близо 130 обиска през нощта

OFFNews 17 ноември 2015 в 11:19 1933 0

Френската полицията извърши близо 130 обиска през нощта

Френските сили на реда извършиха 128 обиска през изминалата нощ, съобщи по радио "Франс енфо" министърът на вътрешните работи Бернар Казньов. В резултат десет души са били задържани под стража.

При подобна операция през предходната нощ са били извършени 168 обиска в 19 френски департамента, при което са задържани за разпит 23-ма души и иззети 31 оръжия, включително гранатомет, автомат "Калашников", пистолети и бронежилетки.

Според властите в Париж обиските не са пряко свързани с разследването на атентатите в Париж

Общо 115 000 полицаи и войници са мобилизирани след нападенията във френската столица, при които бяха убити 129 души, а 352-ма са ранени.

Повечето ислямисти, които са участвали в нападенията в Париж и които до момента са идентифицирани, не са били известни на френските специални служби, заяви Бернар Казньов, цитиран от ТАСС.

Френската полиция е установила самоличността на още един от нападателите, досега бяха идентифицирани шестима. Нападателят е бил разпознат по снимки от Главното управление за вътрешна сигурност. Името му не се съобщава, но е известно, че е бил известен на полицията за радикалните си възгледи.

Миналото лято френските специални служби са успели да предотвратят шест атентата, сравними с тези на 13 ноември в Париж, заяви френският вътрешен министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !