Франция легализира гей браковете, отказва се от думите "майка" и "баща"

Последна промяна на 25 септември 2012 в 10:53 2216 5

Франция може да стане шестата страна в Европа, в която са позволени гей браковете. Снимка: Reuters
Франция може да стане шестата страна в Европа, в която са позволени гей браковете. Снимка: Reuters

Проектозакон, даващ право на хора от един същи пол да сключват брак, ще бъде предствен пред френския кабинет. В текста на новия закон се предвижда да отпаднат думите "майка" и "баща" и да бъдат заменени с "родители".

Това разкрива неизвестен досега детайл от текста на документа, който бе публикуван през уикенда от френския католически вестник "Ла ви".

В първата част на проектозакона е записано, че бракът е "съюз на двама души от различен или един и същи пол".

Във втората част са регламентирани правата за осиновяване на хомосексуалните двойки, които се предвижда да бъдат същите като тези на хетеросексуалните.

"Никой не може да каже, че една хетеросексуална двойка ще отгледа едно дете по-добре от една хомосексуална такава", заяви в интервю за католическия вестник "Ла кроа" френският министър на правосъдието Кристиан Тобира.

В началото на месеца тя проведе серия от консултации с представители на организации на гейове, лесбийки и транссексуални.

Въпреки дискусиите представителите на тази общност остро разкритикуваха текстовете на документа.

Според тях новият закон трябва да предвижда подкрепа за изкуственото осеменяване на лесбийски двойки, както и да регламентира въпроса за статута на децата, родени в чужбина от сурогатна майка.

Документът предстои да бъде разгледан от френския кабинет на 31 октомври. 

За момента европейските страни, в които гей браковете са легални, са  Белгия, Холандия, Швеция, Дания и Испания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.06 2013 в 15:18

Много сте злобни и с адски ретроградни и слабоумни виждания! Това ли наричате морал - да не давате право на зрели и интелигентни хора да отглеждат деца??? Защото го правят с хора от същият пол??? За щастливо дете не трябват мъж и жена, а ЛЮБЯЩИ РОДИТЕЛИ ! ! !

Относно безумните твърдения от сорта на:
"А лезбийките как ще зачеват?"
....еми прежалват се за няколко тека! Има предостатъчно мъже, предлагащи да станат татковци на бебета на свой приятелки лесбийки примерно. Това е най-малкия проблем и е тъпо да се хващаме за това от къде ще дойде спермата и яйцеклетката....важното е че те ще се превърнат е едно малко човече, което трябва да се чувства щастливо. 2 майки не могат да отгледат здраво и щастливо хлапе...защо питам аз? Единствената, ама наистина единствената причина, реална причина, поради който това да не се случи е ако детето е тероризирано от другите деца....тоест ако хетеро хората си възпитат децата малко по добре , проблем няма да има.

Хора, отидете в една дискотека: всички са пияни, взимат наркотици, правят го с който им падне по тоалетите...в днешно време кой ли не е пропит, кой ли има малко мозък в главата си и елементарно възпитание тип липсват ми първите 7 години...и цялата тази паплач има право да си наражда и възпитава тонове друга, млада паплач (щото какъвто акъла на родителя, то такова и възпитанието на детето), а хомосексуалните младежи, повечето от който (поне тези с който аз съм комуникирала) в ПЪТИ по умни и морални от гореизброените, да нямат право.....ТОВА Е НЕЛОГИЧНО И НЕЧЕСТНО ! ! !

За това аз лично подкрепям следното:
или има филтър за неморални и тъпи хора и те не могат да бъдат родители, или всички да могат ! Насилници, курви, наркомани, престъпници, педофили: всички те могат да имат деца, но никой не казва копче и дори не се замисля за това като някакъв социялен фактор....но 2 момичета, не - 2 зрели жени искат да отгледат дете в подсигурена и безкрайно любяща среда и настава Содом и Гомор? Това е най-криворазбрания морал за който съм чувала!

25.09 2012 в 17:56

Родители, а? Тоест, някой от педерастите ще ражда? А лезбийките как ще зачеват? На Хисарските минерални бани или на шофьорски курсове?

25.09 2012 в 13:07

За какво им е да се женят? Това е някакъв комплекс явно. Бракът и без това губи популярност.

25.09 2012 в 12:45

Бе нека се женят и мъжят тез... ама според мен не трябва да им се дава каквото и да е право да имат деца, да осиновяват или да имат какъвто и да е досег до тях. Никой не избира родителите си, но и родителите нямат право да избират децата си, когато сами един с друг не могат да си направят такова!!!

25.09 2012 в 12:11

Официално педерастки държави - е как мюслитата да не ги превземат, след като официално са се отказали от всякакъв морал ?