Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Фотографка разказва историите на лица от Майдана (снимки)

OFFNews 26 февруари 2014 в 14:10 10014 5

Снимка Валетина Пиччини

Фотографът Валентина Пичини представи една различна гледна точка от протестите на площад „Независимост“. Тя публикува снимки на „майданци“, като постави акцента върху личностите зад маските и каските.

Един от тях е видял какво се случва в Киев по телевизията и тръгнал към барикадите. Преди протестите е работил като строител в района на Лвов, а сега патрулира на Майдана. Други "обекти" на фотографката са били телохранители преди сблъсъците, а сега учат своите съмишленици как да оцеляват и да се защитават.

Сред „майданците“ на снимките има и свещеник. Той отишъл на „Независимост“, трогнат от жертвоготовността и желанието на хората да се борят за свободата си.

Пенсионер от Западна Украйна се присъединил към случващото се в Киев, защото искал да продължи борбата на баща си, починал в Сибир след 22-годишно заточение заради бробата си за независимостта на Украйна.

Младо момиче пък признава, че се шокирало, когато за пръв път отишло на площада. Организацията на протестиращите била като във военен лагер. После обаче свикнала. Сега казва, че е готова да умре за родината си.

Сред протестиращите, заснети от Пичини, има и мъж, който в нормалния живот е художник и фотограф. Казва, че се плаши от безредиците и силно мрази правителствените сили.

Част от хората в галерията са ветерани от Афганистан, има и учители. Всеки от тях носи своята собствена история.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!