Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Украйна разпусна "Беркут" и обяви за издирване бившия главен прокурор

OFFNews 26 февруари 2014 в 07:49 7151 16

Украйна разпуска спецчастите "Беркут", които убиха десетки и раниха стотици протестиращи през последните три месеца. Заповедта е на и.д. министър на вътрешните работи Арсен Аваков, предаде ИТАР-ТАСС.

"Беркут" ги няма вече, пише той в съобщение във Фейсбук по повод заповед номер 144 от 25 февруари 2014 г. 

Решението за ликвидиране на спецчастите идва след като временният президент на Украйна и председател на Върховната Рада Александър Турчинов постави задача да се прочистят силовите структури на страната от корупцията.

В същото време бившият главен прокурор на Украйна Виктор Пшонка бе обявен за издирване, оповести изпълняващият длъжността главен прокурор на Украйна Олег Махницкий. 

"Възбудено е дело за убийство срещу Пшонка, в него фигурират около 50 души. Вече може да са станали и повече”, поясни пред журналисти Махницкий.

На 26 февруари Украйна обяви за издирване и избягалия сваленият от власт президент Виктор Янукович, обвинен в масово убийство.

По последните данни на украинското здравно министерство при сблъсъците между демонстрантите и силите за сигурност са загинали 88 души, а ранените са 724.

Междувременно в Украйна днес избират новото правителство. То ще бъде представено пред протестиращите на киевския Площад на независимостта.

Привечер на него ще се проведе общо събрание на участниците в тримесечните протести. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews