Филипините искат за съюзник Русия, а не САЩ

ОFFNews 06 януари 2017 в 17:25 4341 10

Президентът на Филипините - Родриго Дутерте, каза, че се надява Москва да стане съюзник и покровител на Филипините, предава "Ройтерс".

Изявлението на филипинския президент дойде, след като руският посланик в азиатската страна каза, че страната му е готова да предоставя "усъвършенствани оръжия и да се превърне в близък приятел на Филипините".

"Приветстваме руските ни приятели. Добре дошли сте всеки път, когато искате да акустирате за нещо - за игра, за допълване на доставките и може би, за да ни защитите", каза Родриго Дутерте, стискайки ръката на контраадмирал Едуард Михайлов, ръководител на руския тихоокеански флот.

Дутерте изостави връзките на страната му със бившия и съюзник - САЩ, за сметка на подобряването на тези с Китай и Русия.

Той се готви да замине на посещение в Москва през април. 

По-рано този месец Русия показа желанието си да провежда морски учения с Филипините срещу пиратството и тероризма, изпращайки два военни кораба в Манила.

През миналия месец президентът Дутерте изпрати делегация в Москва, която да преговаря по оръжейна сделка, след като САЩ заяви, че ще блокира продажбата на 26 000 пушки до Филипините, заради големия брой загинали във войната на президента с наркотиците - над 6000.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

7

Лопе де Вега

06.01 2017 в 19:04

Драги Професоре, еми не е точно така. За Китай съществува само един приятел - Китай. Следват пътя, начертан от Конфуций и засега не се вижда как ще загубят. Думата ми е, че утре този привиден дуализъм няма да бъде валиден. Китайците ще си вземат своето и ще продължат напред до пълна хегемония в този свят.

Вече разрешиха повече от едно дете на семейство. Червена светлина!

Поздрав!

n.b. Сърдечни благопожелания за Новата 2017 година!

63994

5

Red or Dead

06.01 2017 в 18:39

““““.....Разправяха, че вършел работа.....“““““““

Аз като последния глупак чакам НЯКОЙ да го приложи и в България, да видим дали пък хеликоптера не е.......универсалното лекарство;)

29217

4

Лопе де Вега

06.01 2017 в 18:35

@ Реди, честита и на теб! Многая лета!

А по темата - този номер измислиха американците във Виетнам. Разправяха, че вършел работа.

Поздрав!

63994

2

Red or Dead

06.01 2017 в 17:41

@Лопе, голям шегаджия си;) Честита ти Нова година, да си жив и здрав...и да се наслаждаваме на нови магически моменти с Rocketman;)

Иначе по темата, този пичага Дутерте ми става все по-симпатичен.....идеята му за хеликоптера ме грабна от раз......

29217

1

Лопе де Вега

06.01 2017 в 17:34

По-добре да побързат, че бъдещето на Путин (разбирай Русия) ама хич не са ясни. Татарите току-виж се отделили, на изток китайците вече фактически владеят огромни територии, Крим май няма да бъде удържан дълго. Най-добре да си поискат китайците за приятели.

Поздрав!