Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Европейската комисия няма информация, че е заплашвана от джихадисти

OFFNews 21 септември 2014 в 16:54 1316 0

Европейската комисия отхвърли появилите се в пресата данни, че е под заплаха от джихадистки атентат, съобщиха международните агенции.

В медиите излезе информация, че централата на ЕК в Брюксел е застрашена от нападение на екстремисти, завърнали се от Сирия.

Властите в Белгия потвърдиха вчера, че са арестували редица заподозрени, за да не допуснат джихадистки атентати в страната.

Холандската радиотелевизионна компания НОС (NOS) съобщи в събота, че най-малко двама от арестуваните в Белгия са пристигнали от Хага.

"Те са подготвяли атентат. Сред мишените е била сградата на Европейската комисия в Брюксел", информира медията, като се позова на анонимни източници.

НОС твърди, че нападението е имало за цел да убие възможно най-много хора - подобно на стрелбата в брюкселския Еврейски музей през май, когато загинаха четирима.

Арестуваният за атаката французин с алжирски корен - Мехди Немуш, който чака началото на процеса срещу него, се е сражавал повече от година в Сирия на страната на "Ислямска държава".

До този момент се смята, че 400 белгийски граждани са взели участие в боевете в Сирия и Ирак, като 90 от тях вече са се върнали в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!