Бареков предлага царя за еврокомисар и референдум за връщане на монархията

OFFNews 06 юни 2014 в 09:58 38767 62

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков смята, че царят е най-подходящата кандидатура за еврокомисар. Той отиде и по-далеч лансирайки идеята за връщане на монархията.

"Симеон Сакскобургготски е вратата на България към най-високите постове в ЕС, обяви Бареков. Ако царят бъде избран за еврокомисар, той има шансове да стане дипломат номер 1 в Евросъюза. Сакскобургготски е
либерал и има достатъчно висок авторитет в Европа", коментира новият политик.

Ако получи достатъчно висок резултат на предсрочните парламентарни избори и вземе властта, ББЦ ще инициира референдум по много въпроси, един от които е и възстановяването на монархията у нас, добави новоизбраният евродепутат.

В съобщението на пресцентъра на партията му не се споменава Бареков и Сакскобургготски да са водили разговор по тези въпроси.

Според Бареков нито Кристалина Георгиева, нито Сергей Станишев са достатъчно консенсусни фигури, за да бъдат еврокомисари. Компромисен вариант били Ивайло Калфин, Петър Стоянов и Симеон Сакскобургготски. 

"Очаква се Шулц да се пребори за поста външен комисар, а за председател на ЕП да бъде излъчена фигура извън ЕНП и ПЕС. Ако изиграем нашия коз с царя, може да се случи едно пренареждане на картите и позицията на комисар по външна политика да бъде дадена на България", каза още той. 

Във вътрешнополитически план той коментира, че "БСП може да се събуди, ако прогони Станишев и на преден план излязат младите хора в партията. Желая успех на Георги Кадиев, Страхил Ангелов, на Кирчо Добрев, на Борис Цветков. Като вземат мача в БСП, тогава да ми се обадят да пием кафе", добави лидерът на ББЦ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!