БСП ще предложи кандидат за еврокомисар въпреки резултатите от вота

OFFNews 26 май 2014 в 21:55 2477 26

Снимка Сергей Антонов

Управляващото мнозинство ще предложи кандидат за български еврокомисар въпреки резултатите от евроизборите. Ще се търси възможно най-добра кандидатура за страната ни, заяви Сергей Станишев, цитиран от БНР.

Председателят на БСП отказа да назове конкретно име с мотива, че е твърде рано.

Най-важното е да се излъчи кандидат, който ще бъде успешен за България, защото не е въпрос само на мнозинство. Спомняте си през 2009-а година, след като ГЕРБ имаха съкрушителна победа на националните избори, решиха, че правят каквото си поискат, и че който и да посочат, ще бъде избран за български комисар. И знаете какво се случи: един кандидат, който се провали и изложи България. Затова и БСП като партия, имаща отговорност за мандата, убеден съм и правителството, ще търсят кандидат, който може да бъде най-успешен за страната, заяви Станишев.

Въпреки победата на ЕНП лидерът на ПЕС не изключва възможността социалистическият кандидат Мартин Шулц да продължи да търси път към председателския пост в Еврокомисията.

Бих казал, че това са паралелни процеси - всеки кандидат търси подкрепа в Европейския парламент. Вотът не беше за едно политическо семейство - било то и най-голямото. Ако погледнем по-широката картина, ще видим, че като цяло лявоцентристките партии в Европа запазват по-силни позиции от консерваторите и Европейската народна партия, каза на пресконференция в Брюксел Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!