Ердоган към Юнкер: Не ни приемате в ЕС, защото сме мюсюлмани

OFFNews 23 юни 2016 в 17:00 9690 12

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи критики към председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и обвини Брюксел, че не приема Турция в ЕС, защото е мюсюлманска държава.

В интервю за германския ежедневник Frankfurter Allgemeine Zeitung в сряда Юнкер заяви, че ако Турция изпълни 72-те условия в споразумението за премахване на визовия режим, за които е постигнато съгласие, няма да се наложи Ердоган да обяснява на гражданите на страната защо им е отнето правото да се движат свободно в Европа. 

Ердоган отговори на Юнкер по време на церемония в университет в Истанбул. 

„Вие не познавате турската нация въобще. Тези хора не преследват възможността за безвизово пътуване. Вие сте тези, които се притесняват какво ще стане, ако Турция отвори границата и бежанците се насочат към Европа“, заяви той, цитиран от Anadolu Agency. 

„Те се тревожат много. Когато 60 000 души се събраха в Одрин, те станаха много нервни и започнаха да се чудят дали всички тези хора ще се насочат към България или Гърция. В същото време ние сме приютили 3 млн. бежанци. Защо? Защото ни е грижа за хората, за разлика от вас. Вие нямате подобни терзания. Всичко това показва колко неблагонадеждни сте. Не спазвате обещанията си“, допълни Ердоган. 

„Това е вашето уродливо лице. След това се ядосвате, когато Ердоган показва вашето уродливо лице на света. И затова се опитвате да се отървете от Ердоган“, подчерта турският президент.

Турският президент също така обвини ЕС, че няма намерение да приеме Турция в Съюза, защото е мюсюлманска страна.

Той каза още, че причината Турция да не бъде приета в ЕС е това, че е мюсюлманска държава. 

"Не можете да докажете противното. Бивш френски външен министър веднъж ми каза съвсем ясно това: "Няма да ви приемат в ЕС. Напразно се опитвате", ми каза той. Когато попитах защо, той отговори, че е защото сме мюсюлмани", каза още Реджеп Ердоган. 

Европейският съюз и Турция подписаха споразумението за бежанците на 18 март. То имаше за цел да намали незаконно преминаващите мигранти през Егейско море. Споразумението предвижда по-строги мерки срещу трафикантите на хора и по-добри условия на милионите бежанци, които се намират в Турция. 

Беше договорено да се ускори процедурата за приемане на Турция в ЕС и отпадане на визите за турски граждани до ЕС, ако Турция изпълни общо 72 мерки, по които се договориха двете страни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

12

Е колко пъти да му го казват, че Турция НЯМА да влезе в ЕС??
Никой не я иска там, особено със султан като този начело.

Все не му харесва Европа, все я хули и обижда и все се напъва да го приемат там.
И изобщо тези глупости и демагогии могат да минават само пред тюркиетата.

12339

11

Кочо Кочев

16.07 2016 в 18:01

ква Европа бълнува марш в Анадола

12830

10

Traian Savov

06.07 2016 в 21:46

Не защото има едно нещо което се казва европейско мислене, европейски морал и култура, европейско светоусещане, европейски ценности....
Колко от турците споделят тези европейски норми и начин на държание..
Даже според мен, българите не сме за Европа с нашият източен манталитет....

13924

8

ScrewIslam

23.06 2016 в 21:37


https://www.youtube.com/watch?v=fe_cuzsmmHU

25665

7

Victimized

23.06 2016 в 21:15

Не знам ти къде точно се намираш , но аз лично чувам , чувствам и осъзнавам директни заплахи от турска страна ,почти ежедневно , доста повече от колкото може би идват от Русия . Може би , не само защото няма реални доказателства , а само празни приказки от страна на тролове и политическите орки, но и защото не вярвам Русия да ни отделя толкова специално внимание, не се лъскай толкова , за да ни разделя от другите ни "партньори" в пакта и съюза на който сме членове .Имайки предвид милиардите които са похарчили в Швейцария , Монако и Лондонм, че дори и самата Турция ,и ги сравним с парите и вниманието което са отделили на нас , мисля ,че можем да спим спокойно , плюс това ние с дружни усилия си извоювахме правото да има насочени към нас поне една две ракети , така според вас капиталистите има баланс ....

25665

5

Victimized

23.06 2016 в 19:40

Първо , тези бежанци не са бягащи от войната а са приютени много по рано ,определено не са компактни групи сирийци и сега се ползват по предназначение . Второ , тези бежанци са такива каквито са , понеже Турция , САЩ и техните неизменни партньори във войната Великобритания и Израел подкрепени от съюза за "опазване на мира" НАТО , направиха всичко възможно да не остане камък на мястото си в Близкия Изток , който явно все повече се отдалечава от останалия свят . Трето , именно турците имат интерес от отварянето на границите и присъединяването към ЕС , така те стават една от водещите икономики в съюза , също така ще са с най-голямата армия в съюза . Така , че влиянието което могат да упражнят върху периферните държави с които граничат , няма да може да бъде спряно с никакви закони и суверенитет . Четвърто , не е проблема , в религията , въпреки , че всички овце се втурват да обясняват обратното . Ако приемат тези 72 точки , няма да могат да управляват със железен юмрук , това е ....

11925

4

FeldMarschal

23.06 2016 в 19:27

You are god damn right!
Точно за това не ви приемат - хлебарко!

14469

3

случайно прочетох

23.06 2016 в 18:47

Ердоган какво очаква след толкова атентати и дивашки прояви от мюсюлмани.
Като се очовечат и престанат да се кланят по 5 пъти на ден и да си опаковат жените и приемат християнството, да заповядат!
 
X

Да помогнем на украинските деца!