Експлозии в Крим, ударен е щабът на Черноморския флот

ТАСС и Франс прес съобщават за поне един убит руски военен

OFFNews 22 септември 2023 в 13:50 17084 7

Крим

Снимка УНИАН

Крим

Най-малко един руски военен е бил убит при украинска ракетна атака срещу щаба на Черноморския флот на Русия в Севастопол днес. Историческата сграда в града на анексирания от Русия Кримски полуостров е в пламъци, предадоха ТАСС и Франс прес, като се позоваха на руски официални източници.

В окупирания Севастопол са се чули силни експлозии, а местни канали съобщават за ракетна атака.

"Пет ракети бяха свалени от противовъздушната отбрана. Историческата сграда на щаба на Черноморския флот е понесла щети при атаката. Според наличната информация е бил убит един военнослужещ", съобщи руското министерство на отбраната в комюнике, цитирано от БТА.

УНИАН пише, че се наблюдава димна завеса над Севастополския залив, но и черен дим. Гаулайтерът на окупирания Севастопол Михаил Развожаев заяви, че е извършен ракетен удар по щаба на Черноморския флот.

"Фрагмент падна близо до театър "Луначарски". Ако откриете такива елементи, моля, не се приближавайте и звънете на 112. Всички служби за спешна помощ са отишли ​​на място. Информацията за жертвите се изяснява", написа той в Telegram.

Възможна е нова атака срещу Севастопол, каза губернаторът Михаил Развожаев. "Моля, не напускайте центъра на града. Не напускайте сградите. Всички, които се намират в близост до щаба на флота - при звука на сирената да се отправят към укритията".

Движението както на автомобили, така и по море по Кримския мост отново е спряно.

На място са пристигнали всички служби на Спешна помощ, информацията за пострадалите се изяснява.

Към 13:30 ч. бе съобщено, че противовъздушната отбрана работи в района на летище Белбек, а също така и в гарнизона на Гвардейское и Саки.

Експлозии се чуват в района на Бахчисарай и Симферопол, както и в района на Первомайски и Красногвардейски.

Според очевидец дрон е паднал в Севастополския залив, както и Бахчисарай в района на военното поделение на улицата. Забелязана е димна гъба. 

ПВО е свалила ракета в района на Бахчисарай, пишат руски медии, позовавайки се на окупационните власти. Руски телеграм канал "112" пише, че в резултат на удара са ранени шестима души.

Съобщава се, че в района на село Почтовое всичко е в дим. Междувременно ръководителят на окупационната администрация на Крим Сергей Аксенов заяви, че над Крим са свалени крилати ракети. Той не посочи броя им.

Украйна пое отговорност за днешната ракетна атака срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол, съобщиха Франс прес и Би Би Си.

"Силите за отбрана на Украйна нанесоха успешен удар срещу командния щаб на руския Черноморски флот във временно окупирания град Севастопол", обяви украинската армия в "Телеграм". Тя не даде подробности.

Украйна по принцип коментира рядко свои атаки срещу Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

7

edin slep

22.09 2023 в 19:03

Ето, дойдоха крилатите ракети и започна да им отеснява Черно море.

500

6

г-н Балкански

22.09 2023 в 18:51

На монголските копелета им замириса на бакелит, какъв плезир ????

710

5

Д-р Мазникуров

22.09 2023 в 18:07

Браво! Да им пукнат гъZа, да им объркат дишането, нон стоп терор, обстрел и ракети, камък върху камък да не остане там и да се пържат кирливите ватници! Да видят сега тези крадливи и нагли московски псета как се посяга на чуждото и как се руши цяла страна, и как се избиват деца и невинни хора! Слава на Украйна! На героите и - вечна слава и памет!

2550

4

alfakentavur

22.09 2023 в 15:33

След 1939-1945 Светът си е научил урока. Поне цивилизованата част от него - без КНДР, Китай, Бразилия, Еритрея и подобни.
Затова рашистите буксуват.

12407

3

Bad Horse

22.09 2023 в 15:12

Остатъците от черноморския флот се изтеглят от Крим към Новоросийск. За какво им е щаб в Крим?

А ако пукне Кадиров, може да почне гражданска война в Чечня, от което ще пламне целия регион. И Новоросийск може да им се окаже тесен на флота.

135

2

Far Rider

22.09 2023 в 14:20

Браво! Отново добри новини! Слава на Украйна!

10298

1

AntiZ

22.09 2023 в 14:06

Шойгу, Герасимов, где пво? Хахаха
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика