Двегодишно британче стигна до базовия лагер към Еверест, няма височинна болест

OFFNews 29 януари 2024 в 09:35 1490 0

Еверест

Снимка Архив

Двегодишно британче е достигнало базовия лагер по пътя към Еверест, момченцето е било носено от баща си, съобщи "Дейли мирър", цитиран от БНР. 

Картър Далас се е "изкачил" на около 5300 метра височина в Непал на гърба на татко си Рос, с тях е била и майка му Джейд. 

Семейството е от Глазгоу и е на едногодишно пътуване из Азия. Докато Рос и Джейд са имали симптоми на височинна болест, Картър е бил абсолютно добре, твърдят медиците в екипа, стигнал базовия лагер. Рос казва, че всички са били добре подготвени за пътуването, тъй като редовно практикуват "дихателни техники" и се гмуркат в ледена баня, включително Картър. 

Рос и Джейд са дали къщата си в Шотландия под наем и са си купили три еднопосочни билета за едногодишно пътуване през август 2023 година. Те са кацнали в Индия, след което са посетили Шри Ланка и Малдивите, преди да отидат в Непал. А след Непал са били на сватба в Малайзия, а после в Сингапур. Новата година прекарват на тайландския остров Ко Ланта, а в момента семейството е в джунглата на Тайланд. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки