Двама убити в Харковска област и още 5 ранени след атака по индустриалната зона на града (видео)

Въздушна тревога в Киев, Черкаси, Чернигов, Днепропетровск, Николаев, Запорожие и Одеса

OFFNews 16 септември 2023 в 17:01 2198 0

Снимка Фейсбук/Сергій Болвінов

Двама души бяха убити в Харковска област и още 5 бяха ранени след поредица от ракетни атаки по индустриалната зона на града. Въздушна тревога в Киев, Черкаси, Чернигов, Днепропетровск, Николаев, Запорожие и Одеса. 

Тази сутрин ВВС на Украйна предупредиха за заплахата от използване на балистични оръжия от руските войски в редица региони на Украйна. Около 12 часа Киев, Чернигов, Черкаси, Полтава, Харков, Днепропетровск, Николаев, Запорожие и Одеса обявиха въздушна тревога.

По време на въздушната тревога Харков бе атакуван от серия ракети. Според началника на следствения отдел на харковската полиция Сергей Болвинов руснаците са атакували с ракети "Искандер". Той съобщи за петима ранени. По думите му кратерът от една от ракетите е седем метра. 

"Руснаците отново осакатяват цивилни граждани. Разрушени са стени, изпочупени са прозорци, а на място нашите служители вече иззеха фрагменти от корпуса, основата на крилото и механизма за управление на ракетната система "Искандер К"." Ранените са откарани в болница, те са обикновени цивилни граждани", написа Болвинов в социалните мрежи. 

Преди това кметът на Харков Игор Терехов съобщи за руски удар в индустриалната зона на града. По думите му става въпрос за петима ранени цивилни, които са работили в атакуваното предприятие.

По-късно Болвинов съобщи за двама убити и още един ранен близо до Липци, Харковска област. Те са пътували с микробус от Хлибок към Стрилече, когато са били ударени от ракета ATGM, написа той в социалните мрежи. Оцелелият се намира в болница. Другите двама са загинали на място.

"Терористите продължават да убиват цивилни украинци, като обстрелват жилищни сгради и инфраструктура. Но този път те са се прицелили в обикновен цивилен автомобил. Врагът цинично убива хора - нека го накараме да отговори", призовава Болвинов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика