Quantcast

Доживотен затвор за лидера на "Мюсюлмански братя"

OFFNews Последна промяна на 30 август 2014 в 18:29 1102 3

Мохамед Бадия

Съд в град Гиза в Египет осъди на доживотен затвор осем високопоставени членове на забраненото египетско движение „Мюсюлмански братя”, сред които и лидерът му Мохамед Бадия, предадоха световните агенции.

Подсъдимите бяха обвинени в подстрекаване към насилие заради протести, прераснали в сблъсъци след отстраняването миналата година на президента на Египет Мохамед Морси, който беше подкрепян от движението.

В протестите загинаха и бяха ранени десетки хора.

През юни по същото дело осемте подсъдими получиха смъртни присъди. Но съдът реши да се допита до мнението на великия мюфтия на Египет, който се обяви срещу смъртните присъди и каза, че шериатът не може да ги оправдае, припомня ДПА.

Ето защо съдът реши днес да промени присъдите на доживотни.

По същото дело смъртните присъди на други шестима подсъдими от „Мюсюлмански братя” обаче бяха потвърдени. Те са съдени задочно.

Мохамед Бадия беше осъден на смърт и на доживотен затвор по още две дела, но може да обжалва, припомня АП.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.08 2014 в 11:14

Ники, вече никой не разбира иронията. Съжалявам! Хората може да са станали по-хитри, дори по-умни, но не и по-интелигентни.

31.08 2014 в 11:14

Ники, вече никой не разбира иронията. Съжалявам! Хората може да са станали по-хитри, дори по-умни, но не и по-интелигентни.

30.08 2014 в 21:36

Ники, точно това е демокрация, виновните си получават заслуженото от съда, ако визираш смъртната присъда, тя и в част от щатите я има и не пречи на демокрацията