Дете умря от фентанил, държан под завивките в детска ясла

OFFNews 20 септември 2023 в 10:26 10739 2

Никълъс Доминичи

Снимка Скрийншот/BBC

Никълъс Доминичи е трябвало да навърши две години през ноември

Килограм фентанил, открит под завивките за креватчетата на детска ясла в Ню Йорк, причини смъртта на дете, а други три са в болница, съобщи Би Би Си.

Никълъс Доминичи я е посещавал само от седмица, преди да почине от свръздоза миналия петък. Той е щял да навърши 2 г. през ноември.

Три други деца са били приети в болница, след като са били изложени на унищожителното действие на мощния наркотик, открит в заведението в Бронкс.

По случая са повдигнати обвинения за убийство и притежание на наркотици на двама души. Полицията смята, че децата на възраст от осем месеца до две години са вдишвали фентанил в детската градина.

На приетите в болница е приложен препаратът "Наркан". Това е лекарство, което се използва при спешни случаи след предозиране с опиати. 

При претърсването на стаята за сън в детския център полицията е открила един килограм фентанил, скрит под завивките на креватчетата, в които са спели децата, съобщи главен детектив Джоузеф Кени в понеделник.

Твърди се, че следователите са открили и три преси, използвани за пакетиране на дрога.

Людмила Зафирова: Фентанилът е манна небесна за дилърите, създава мигновена зависимост

Собственичката на помещенията в Бронкс, Грей Мендес (36 г.) и нейният наемател, Карлисто Асеведо Брито, са изправени пред федерални обвинения за "притежание и разпространение на наркотици, довели до смърт“, съобщиха федералните прокурори.

Твърдим, че подсъдимите са отровили четири бебета и са убили едно от тях, защото са ръководили група за разпространение на наркотици в детски център, каза прокурорът на Манхатън Деймиън Уилямс във вторник. - Дневният център е място, където децата трябва да бъдат в безопасност, а не заобиколени от наркотик, който може да ги убие за миг, коментира той.

Според полицията дрогата, открита в центъра, може убие 500 000 души.

Фентанилът е синтетичен накротик, 50 пъти по-мощен от хероина. В последните години той е причина за рязко увеличаване на смъртните случаи от наркотици в САЩ.

40-годишна майка е първата жертва на фентанил у нас

Записи от камерите за наблюдение и от телефонни разговори показват, че собственичката на центъра се обадила на съпруга си, след като установила, че децата са зле, преди да се свърже с 911. Съпругът ѝ пристигнал и изнесъл няколко пълни пазарски чанти от детската стая, казаха служители, запознати с разследването.

Властите все още издирват съпруга, който е идентифициран в съдебните документи като съучастник.

Междувременно адвокатът на Грей Мендес съобщи, че клиентката му отрича обвиненията и не е знаела, че в стаята за сън се съхраняват наркотици.

„Единственото ѝ престъпление беше да даде помещенията под наем на някой, който е имал килограм фентанил“, казва нейният адвокат Андрес Аранда, цитиран ABC News. „Няма доказателства, че тя е направила друго, освен да се грижи за тези деца", твърди той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

20.09 2023 в 19:40

прост народ тръгнал на наркодилър да са прай

язък, за децата

14469

1

случайно прочетох

20.09 2023 в 12:37

Не мога да повярвам, че подобно нещо се е случило в действителност!Чудовищна тъпотия!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика