Десетки верижни катастрофи в прашна буря в САЩ с 6 убити и много ранени

OFFNews 02 май 2023 в 10:40 751 0

Катастрофирали превозни средства в прашната буря в Илинойс.

Снимка БТА/АП

Катастрофирали превозни средства в прашната буря в Илинойс.

Прашна буря в Илинойс намали видимостта почти до нулева в понеделник и предизвика поредица от верижни катастрофи с участието на десетки превозни средства. Шест души загинаха, най-малко 30 са ранени, съобщиха властите.

40 до 60 леки и 30 товарни автомобила, включително множество камиони с влекачи, са участвали в катастрофата, станала около 11 ч. по Гринуич на междущатска магистрала 55 в южната част на Илинойс, съобщи щатската полиция. В резултат на това два от големите камиони са се запалили.

Катастрофите са станали от двете страни в участък от 2 мили на магистралата близо до град Фармърсвил, на около 320 км югозападно от Чикаго, съобщиха от полицията.

Повече от 30 души са откарани в болници в района с наранявания, вариращи от леки до животозастрашаващи, а възрастта на пациентите е от 2 до 80 години, съобщи полицията.

Местните медии публикуваха видеоматериал от мястото на инцидента, на който се виждат смачкани един до друг автомобили и камиони, някои от които са на ръба на магистралата. На клипа се вижда как един камион гори сред гъста мъгла от прах и дим.

От щатската полиция съобщиха, че катастрофите са причинени от "силен вятър, който разнася мръсотия от земеделските полета по магистралата, което води до нулева видимост".

17-километров участък от магистралата беше затворен в двете посоки за няколко часа, съобщиха от щатската полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика