Чешката полиция претърси централата на Капш в Прага заради разследване за корупция

OFFNews 08 март 2019 в 23:58 2328 0

Полицаи от Националния център за борба с организираната престъпност са претърсили в четвъртък местната централа в Прага на австрийската фирма "Капш", която управлява електронната система за събиране на пътни такси в Чешката република. 

Чешката полиция е влязла и в офиса на заместник-председателя на управляващата партия ANO Ярослав Фалтинек, апартамента на изпълнителния директор на "Капш" в Чехия Карел Файкс, както и в сградата на антимонополната комисия в Бърно.

Сайтът Novinky.cz съобщи, че Националният център за борба с организираната престъпност разследва изпълнителния директор на "Капш" в Чехия Карел Файкс и ръководителя на антимонополната комисия Петър Рафай за корупция. Те са заподозрени, че са се опитали да повлияят на договора за експлоатация на електронната система за събиране на пътни такси в Чешката република.

Към момента обаче няма нито обвинени, нито арестувани след вчерашните претърсвания, проведени от центърa за борба с организираната престъпност.

Австрийската фирма "Капш", която управлява тол системата в Чешката република от 2007 г. насам, ще бъде заменена от консорциума SkyToll / Czechtoll тази година, уточнява чешкото обществено радио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!