Черна гора влиза в НАТО на 19 май

OFFNews 17 май 2016 в 18:37 2967 11

Външните министри на страните от НАТО ще обявят на 19 май приемането на Черна гора в Алианса, съобщи източник на ТАСС в Брюксел.

Според източника в рамките на министерската среща на НАТО в Брюксел в четвъртък ще се състои отделна среща на Северноатлантическия съвет с черногорския външен министър, на която ще бъде подписан Протоколът за присъединяване. Черна гора може да стане пълноправен член на Алианса, след като всичките страни членки и Черна гора ратифицират протокола.

Очаква се процесът на ратификация да приключи до края на годината. 

От пресслужбата на НАТО за момента не коментират информацията, но потвърждават, че е планирана отделна среща с външния министър на Черна гора. 

След тази среща е планирана и пресконференция на генералния секретар Йенс Столтенберг и черногорския премиер Мило Джуканович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13685

8

mclaranist

17.05 2016 в 22:26

Това с НАТО е същото- уй ар брадърс, това онова, ама при напечено положение- само Турция и Гърция + Полша. Останалите- амиии кото стане ;). Проблема на САЩ и НАТО е, че света е мобилен, по-достъпен и старите им похвати от 80-те и 90-те вече са изтъркани и не действат ;).

13685

7

mclaranist

17.05 2016 в 22:24

чесън, ти май нищо не каза. От НАТО и разширението ПЕЧЕЛИ САЩ, никой друг. И създава все повече проблеми и напрежение пак те НИКОЙ друг. Нито Естония, Литва и Латвия, нито ние и Черна гора печелим или сме им нужни като сила и ,,съюзник". Проблема е, че такива като теб ,,хълцат от умиление", че сме в голямото семесйтво, но не разбират- в това семейство сме като ,,доведени братя" или сираци, които са ги прибрали. Семесйтвото се свежда до няколко държави, всичко останало е ТЕРИТОРИЯ за използване. Да напомням ли, че историческите превратности на Източна Европа и Балканите винаги са минавали от типа- нашите са Гърция и Турция, а на Изток- Полша, а другите са си ,,ваши". И в случаите когато Русия е била в криза, този Запад е запявал песента- ОТ КОГА ви чакаме да се завърнете при нас. Естествено забравте салфетките и подялбите ;). Или как интересно Запада подтикваше Чеохсловакия и Унгария да се разбунтуват на СССР- ОСНОВАТЕЛНО, но с ясното съзнание че ПРЪСТА няма да си мръднат- както и стана

13685

4

mclaranist

17.05 2016 в 22:06

чесън, като не знаеш, не значи не нещо го няма. То едно врем неуките мислеха че слънцето се върти около Земята и тя е плоска, ма по-учени и умни, доказаха обратното. Има много факти, изговорени от Изток, но и от Запад. Има цитати от АМЕРИКАНСКИ военни и близки до властта, за тази договорка, а също и от Горбачов. Това, че не е удобно да се говори е друг въпрос. А и е странно. С какво държави като Черна Гора, Литва, Латвия, Естония, или ние сме нужни на НАТО. С нас те стават по-силни??!!! С нас те имат повече военна техника- Т-72 и системи Град??!!! Просто им трябва ПЛАЦДАРМ, място за техните бази, техника, както и да разположат ПРО. И при евентуални ,,проблеми" с Русия, да кажат- Аууууу НАТО, апропо Европа и така САЩ са в заплаха ;). Добре че ще влязат могъщите черногорци, че НАТО вече ще е недостижима ;)
 
X

Да помогнем на украинските деца!