Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Братовчед на основателката на Black Lives Matter почина при арест

Мъжът се е опитал да избяга, след като е причинил катастрофа, бил е и напушен

OFFNews 13 януари 2023 в 13:19 3934 4

андерсън
Кийнан Андерсън.

Братовчед на съоснователката на организацията Black Lives Matter Патрис Кулърс почина часове след като полицията в Лос Анджелис многократно го е налагала с електрошокови палки при арест на улицата, съобщи Би Би Си.

31-годишният Кийнан Андерсън, който е учител и баща, е починал в болница в Санта Моника.

Полицейското управление на Лос Анджелис (LAPD) разпространи кадри от камера за наблюдение, монтирана на униформата на един от полицаите. Случаят е от 3 януари.

На него се вижда как Андерсън моли за помощ, докато полицаите го държат на земята.

Полицаите, които са използвали електрошок, са били повикани на мястото на пътнотранспортно произшествие около 15:00 ч. местно време.

Началникът на полицията Майкъл Мур заяви на пресконференция в сряда, че Андерсън е извършил тежко престъпление - причиняване на катастрофа и бягство при пътнотранспортно произшествие.

След това се опитал да избяга от мястото на инцидента, като искал "да влезе в автомобила на друг човек без негово разрешение".

На кадрите се вижда как Андерсън казва на първия полицай: "Някой се опитва да ме убие", въпреки че на камерата не се вижда видима заплаха.

Първоначално мъжът сяда според указанията, но когато пристигат още полицаи, той става и побягва по улицата, като игнорира молбите да спре.

Когато полицаите догонват Андерсън и се опитват да го задържат, той първоначално се подчинява, след което започва да крещи: "моля", "помогнете", "опитват се да ме убият" - препратка към убийството на чернокож мъж в Минеаполис, Минесота, от полицай през май 2020 г.

Първоначално електрошоковият пистолет е използван върху Андерсън в продължение на около 30 секунди, след като полицаят го предупреждава многократно да "спре да оказва съпротива при ареста или ще те зашеметя". Други полицаи го държат на земята. След това отново му е използван електрошок за още приблизително пет секунди.

Полицията съобщи, че линейка е пристигнала около пет минути след като му е бил нанесен електрошок и е откарала г-н Андерсън в местна болница. Според полицията той е починал около четири часа и половина по-късно след спиране на сърдечната дейност.

Токсикологичният доклад, изготвен от полицията на Лос Анджелис, показва, че кръвта на Андерсън е реагирала положително на канабис и кокаин. Службата на съдебния лекар на окръг Лос Анджелис ще изготви отделен доклад.

Кадрите засилват натиска върху полицията на Лос Анджелис, чиито сблъсъци с чернокожи и мулати доведоха до три смъртни случая за по-малко от седмица.

Такар Смит, на 45 г., и Оскар Санчес, на 35 г., бяха застреляни от полицаи в началото на януари.

Кметът на Лос Анджелис Карен Бас нарече инцидентите "дълбоко обезпокоителни". Полицейското управление заяви, че разследва смъртта на тримата мъже.

Кийнан Андерсън е живял в района на Вашингтон и е бил на гости в Лос Анджелис. Смъртта му поднови призивите на активисти за реформа в полицията, някои от които смятат, че полицаи, които носят оръжие, не трябва да бъдат изпращани на пътни произшествия.

Патрис Кулорс, съоснователка на организацията Black Lives Matter и братовчедка на Андерсън, заяви пред "Гардиън":

"Братовчед ми помоли за помощ и не я получи. Той се страхуваше за живота си, след като през последните 10 години бе свидетел на това как убийствата на чернокожи се оспорват. Знаеше какво е заложено на карта и се опитваше да се защити. Никой не беше готов да го защити".

Тя призова началника на полицията в Лос Анджелис да подаде оставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

4

Име на профила

13.01 2023 в 21:17

С други думи имат си достатъчно реални проблеми с малцинствата - създават си излишни със случаи като този. Позор за чичака с тейзъра и комплексите, пък дори дрогирания да е умрял от друго после.

3767

3

Име на профила

13.01 2023 в 21:15

Гледах видеото - видеата - и видях дрогиран човек с епизод на параноя. Напомни ми на мой познат преди 20-25 години, който бягаше от извънземни след употреба на трева и беше по-агресивен от този.

Аз бе мога да понасям БЛМ, исканията им за репарации и изобщо наглостта от част от съвременните чернокожи в САЩ, които вменяват вина на всички и мародерстват. Братчедка му на този е изключително неприятна и нагла жена, която живее в дворец купен с дарения за БЛМ.

Така казвайки всичко това - нямаха абсолютно никаква причина да го пържат с електрошок 35 секунди. Не бих дал родната милиция за пример, но тези в Австралия и Великобритания, където всъщност ги учат как да деескалират ситуация, а не как да крещят заповеди като болен сидеров и да причиняват злина всяка минута, в която те не са изпълнени до копче.

605

1

avitohol

13.01 2023 в 15:58

Мангала 5 мин не могат да го усмирят 3 полицая за да му сложат белезници. Смятай колко надрусан е бил. Пуснете клипчето да го видят хората

 
X

Подкастът на OFFNews