Бомба в колата: Ликдирираха руския наместник на Купянския район в Харковска област

OFFNews 11 юли 2022 в 16:30 13951 2

Евгений Юнаков

Снимка Facebook / Евгений Юнаков

Евгений Юнаков е бил взривен в автомобила си в неделя следобед.

Ръководителят на окупационните власти в Купянския район на Харковска област Евгений Юнаков е бил ликвидиран, съобщи Телеграм каналът „Груз 200“, който регистрира загубите на руската страна във войната в Украйна. Юнаков е загинал след като автомобилът му се е взривил – познат почерк от последните месеци на украинската съпротива на окупираните от руската армия територии.

Покушението е станало към 4 следобед по Киевско време в неделя. Според цитирания канал, автомобилът на Юнаков се е взривил до сградата на местната администрация в селището от градски тип Болшие Бурлуки докато наместникът на Кремъл се е намирал вътре, а колаборантът е загинал на място. Новината беше потвърдена от говорителя на Одеската военна администрация Сергей Братчук. Болшие Борлуки е важен за руските окупатори железопътен възел.

„Партизанското движение едва набира обороти. Всеки, който сътрудничи на окупатора, го чака или съд, или смърт.“ – пише украинският сайт „Инсайдър“.
До нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари загиналият Юнаков е бил юрист на председателя Олхатовската община Василий Сорокин, който още в началото мина на страната на окупаторите, припомня украинският „Телеграф“. Медиите в окупирания Донецк съобщават за инцидента, като го наричат терористичен акт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови