Бивш заложник на "Ислямска държава" с идея как да победим терористите

OFFNews 03 декември 2015 в 15:27 6661 8

Френският журналист Николас Хенин, който беше заложник на "Ислямска държава" в продължение на 10 месеца, смята, че единственият начин да се победят терористите е привличане на сирийската опозиция на страната на Запада.

В интервю пред сайта The Syria Campaign Хенин обясни, че бомбардировките над Сирия в момента правят услуга на ИДИЛ.

"Победителят в тази война няма да е този, който има най-добрите оръжия, а който спечели хората на своя страна", коментира Хенин.

Според него в зоните, контролирани от опозицията, не трябва да прелитат и бомбардират самолети на коалицията срещу ИДИЛ.

"Няма руски, няма френски - никакви самолети не трябва да минават оттам", сподели Хенин.

Той смята още, че хората могат да бъдат спечелени с това, че ще имат надежда за политическо решение на проблема.

"Ако Западът може да осигури сигурността на хората в района, ако покаже волята за политическо решение, така ще бъде спечелена войната", каза още Хенин.

Бившият заложник на терористите от "Ислямска държава" е френски журналист, работил през по-голямата част от живота си в Ирак и Сирия.

Хенин е бил изтезаван от вече мъртвия и известен терорист - британеца Джон Джихадиста (Jihadi John) и е бил в една килия с американския журналист Джеймс Фоули, който беше екзекутиран.

Тежкото си преживяване в сърцето на ИДИЛ Хенин е разказал в книгата Академия за Джихад (Jihad Academy), която бе публикувана миналия месец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!