Русия обвини Ердоган и семейството му в трафик на петрол с Ислямска държава (видео)

Турският президент: Давам оставка, ако докажете, че това е вярно

OFFNews 02 декември 2015 в 17:34 11146 30

Снимка syria.mil.ru

Руското министерство на отбраната твърди, че ръководството на Турция е замесено в незаконен трафик на петрол от Сирия.

Според информациите на руското министерство на отбраната турският президент Реджеп Таип Ердоган и неговото семейство са пряко замесени в трафика на петрол с Ислямска държавa. Цинизмът на турското правителство няма граници, каза руският заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов.

Първият потребител на този петрол, откраднат от неговите законни собственици Ирак и Сирия, се оказва Турция, заяви заместник-министърът.

Сателитни снимки показват, че цистерни с петрол навлизат от териториите под контрола на Ислямска държава в Турция - има три пътя за доставки на този петрол от териториите на Ислямска държава за Турция, заяви началникът на главното оперативно управление на руския Генерален щаб Сергей Рудской.

Всеки ден цистерните на Ислямска държава превозват до 200 хиляди барела петрол. Терористите разполагат с най-малко 8500 цистерни, с които превозват тези количества петрол. За два месеца руските въздушни удари в Сирия унищожиха над 1000 цистерни с нефт, нанесени щети на около 40 нефтопреработващи завода, каза Сергей Рудской.

Москва твърди, че руските удари по петролната индустрия на терористите са допринесли за двойно намаляване на приходите от незаконна търговия с нефт - от 3 милиона на 1,5 милиона долара на ден.

Рудской твърди, че коалицията, оглавявана от САЩ, не нанася удари по бензиновози и обекти от инфраструктурата на нелегалния нефтодобив на ИД в Сирия.

Ердоган: Давам оставка, ако това е вярно

Никой няма право да клевети Турция, заяви президентът Ердоган по повод обвиненията, че Турция купува петрол от Ислямска държава.

Ердоган обяви, че ще се оттегли от поста си, ако се докаже, че тези твърдения са истина.

Турция още не е загубила съвестта си, за да купува петрол от терористи, каза днес Ердоган в университет в Доха.

Руският Су-24 е свален във въздушното пространство на Турция. Анкара не иска да увеличава напрежението в отношенията си с Русия, но е готова да взима ответни мерки. Не сме се държали емоционално и няма да се държим така. Действаме дипломатично. Ако Русия обаче продължи да се държи по този начин, ще започнем в отговор на това да прилагаме свои мерки, каза още турският президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!