Беларус вероятно се готви да приеме руски военни ешелони

OFFNews 27 септември 2022 в 17:08 6637 3

танкове
Беларус вероятно се готви да приеме руски военни ешелони.

В момента се провежда комплекс от мерки за проверка на железопътната инфраструктура на Беларус, което може да означава подготовка за приемане на военни влакове от Руската федерация. Това съобщава Беларуски гаюн.

Според информацията се извършва инспекция на местата за товарене на гарите, ремонт на платформите за товарене и разтоварване, подготовка на автомобилните подходи към местата за товарене и разтоварване на гарите, фиксиране на маневрените локомотиви на гарите, разработване на график за движение на военните формирования по беларуската железница (след представяне на военния железопътен транспортен план).

"Всички тези действия могат да означават подготовка за получаване на военни ешелони от Русия. Съобщава се, че за придвижването на ешелоните ще се използват следните железопътни гранични пунктове: Красное (RZhD MSC) - Осиновка (BS NOD-1), Злинка (RZhD MSC) - Закопитие (BS NOD-4), Завережие (RZhD OCT) - Езерище (BS NOD-6)", съобщава Беларуски гаюн.

Участието на Беларус във войната срещу Украйна: какво си струва да се знае

След седем месеца пълномащабна война на Русия срещу Украйна Беларус все още се въздържа от пряко участие в нея. Въпреки това страната допринася за руската агресия по всички възможни начини, като позволява движението на руски войски и оборудване през територията си. От територията на Беларус руснаците нанасят ракетни удари по украински градове.

Освен това от половин година в Беларус се провеждат военни учения, което означава, че войските са в бойна готовност от шест месеца.

Според украинския заместник-министър на отбраната Анна Маляр Украйна не може да изключи заплахи от страна на Беларус.

Миналата седмица стана ясно, че в Минск са пристигнали руски наемници от ЧВК "Вагнер". Украинците бяха предупредени за възможни провокации на украинско-беларуската граница.

На фона на обявената от руския диктатор Владимир Путин мобилизация се заговори за възможна мобилизация и за въвличане на Беларус във войната срещу Украйна. Засега президентът в Минск Александър Лукашенко уверява, че в Беларус няма да има мобилизация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

3

хr4

27.09 2022 в 21:09

Тва руснята са страшни овени! Не им ли стана ясно, че ако настъпят същата мотика, тя ще ги изтресе по същата цицина?!?

12519

2

bobihot

27.09 2022 в 20:54

От една година поне са "ученията" им съвместно с руските войски.

345

1

Джендо Джедев

27.09 2022 в 17:37

Още скрап откъм Беларус за украинските полета... Ако изобщо успеят да стигнат до там. :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!