Беларус изкара дървени танкове по границата с Украйна, демонстрира присъствие

OFFNews 23 юни 2022 в 08:30 8167 2

Надуваеми танкове

Снимка Wikimedia

За разлика от тези надуваеми танкове, разположените по границата с Украйна са дървени.

Армията на Беларус е разположила дървени макети на танкове на границата си с Украйна. За дървените маневри по граничния рубеж съобщи говорителят на Министерството на отбраната на Украйна Александър Мотузяник, цитиран от „Украинская правда“.

Според украинската страна в Беларус провеждат мероприятие за демонстрация на присъствие по граничната линия. „С цел провеждане на мероприятия за оперативна маскировка и демонстрация на своето присъствие, подразделения на Въоръжените сили на Беларус разполагат в граничните на Украйна райони дървени макети на танкове“ – каза Мотузяник.

Междувременно по границата беларуските сили са разположили поне 7 батальона в районите на Брестка и Гомелска области. Това са около 4 хиляди души личен състав, но според Мотузяник трябва да се знае, че там има и руска армия. Точното число говорителят на МО не назова, но обяви, че има ред населени места, в които са разквартировани руснаци.

„Имайки предвид логистиката, която Беларус оказва на руската армия, напълно е възможен вариантът руснаците достатъчно бързо да прехвърлят на територията на Беларус допълнителни резерви и дори да подготвят настъпление. Но за това е нужна подготовка, каквато за момента не се наблюдава“ – коментира Александър Мотузяник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови