Бангладеш обмисля стерилизация сред бежанците рохинги заради бейби бум

OFFNews 27 октомври 2017 в 11:19 3959 1

Снимка Anisur Rahman

Бангладеш обмисля да започне акция за доброволна стерилизация сред бежанците рохинги, за да намали демографския бум в бежанските лагери. 

Акцията по раздаване на противозачатъчни, която страната е започна преди това, не се е увенчала с успех, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. 

В Бангладеш има около 900 000 мюсюлмани рохинга, избягали от Мианма в съседен Бангладеш, за да се спасят от насилието, избухнало след нападения на рохинги срещу силите за сигурност и последвалата ответна реакция на армията. ООН нарече случващото се етническо прочистване. 

Дака се страхува, че бум на ражданията сред рохингите, които традиционно имат много деца, ще влоши още повече условията на живот в огромните лагери. Сред новодошлите има 20 000 бременни жени и 600, които вече са родили, откакто са пристигнали в Бангладеш.

Службите за семейно планиране поискаха от правителството разрешение да бъдат извършвани стерилизационни процедури на доброволен принцип - вазектомия и трайна женска стерилизация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

27.10 2017 в 14:23

Аха. Значи, когато се опитват да унищожат по тоя начин Бирма, во главе с нобелова лауреатка за мир, все пак, - всичко е наред. А когато собствения им бумеранг се стовари на собствените им глави - олеле!, и кастрирайте ги!
Айде сега да чуем воплите за геноцид, права, и дрън-дрън.
 
X

Да помогнем на украинските деца!