Българка от Одеса: Сблъсъците са провокация, не местна инициатива

OFFNews 03 май 2014 в 18:14 15630 50

Антонина Иванова

„Има много версии за това, кой е виновен за сблъсъците в Одеса, но всички са единодушни в това, че действията от вчера са провокация, а не инициатива от местните“. Така коментира вчерашните събития в украинския град редакторът на радиопрограма “Роден край” Одеса Антонина Иванова пред Фокус.

„Градът е празен, тъй като всички жители на Одеса празнуват. Именно от това се възползваха хората, които провокираха събитията вчера”, каза тя. По думите на българката от бесарабската общност, има редица свидетелства, че хората, организирали вчерашните събития, са дошли от Русия и Приднестровието.

„Има и такива версии, че оръжието е предоставено от там, но кой е виновен в действителност, предстои да бъде изяснено. Факт е, че има над 40 загинали”, каза Иванова.

„Има и видео доказателства, че полицията дори е помагала на нападателите по обяд - тези, които нападнаха мирното шествие. По време на шествието мирните хора бяха нападнати с огнестрелно оръжие. Има много видео свидетелства, които показват, че нападателите са носели жълто–черни лентички. От видеото се разбира, че те стрелят с калашници, пистолети и други оръжия – това са неопровержими факти”, посочи Иванова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!