Плевнелиев: Вярвам, че Украйна сама ще избере пътя си на избори

OFFNews 03 май 2014 в 16:26 2893 2

Росен Плевнелиев

Съболезнователна телеграма по повод кръвопролитията в Одеса изпрати президентът Росен Плевнелиев до временно изпълняващия длъжността Президент на Украйна и председател на украинския парламент Александър Турчинов.

„Категорично осъждам всяка проява на насилие, която заплашва мира и води до прояви на жестокост и човешки жертви“, заявява президентът Плевнелиев.

“От свое име и от името на българския народ, моля, приемете най-искрени съболезнования по повод десетките граждани, намерили смъртта си по време на трагичните събития в Одеса. Бих искал да Ви уверя в дълбоката си съпричастност с мъката на близките на загиналите и на народа на Украйна. Убеден съм, че трагедия от такъв мащаб е тежък удар за всеки народ и за всяко общество”, заявява още президентът Росен Плевнелиев в съболезнователната телеграма и пожелава бързо възстановяване на ранените и пострадалите по време на безредиците.

„Използвам възможността отново да изразя солидарността си с украинското общество и вярвам, че народът на Украйна сам ще избере пътя на развитие на страната си на честни и демократични избори“, завършва писмото на държавния глава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!