Байдън към Путин за Украйна: Готови сме и за дипломация, и за други сценарии

OFFNews 12 февруари 2022 в 21:39 5345 9

Американският президент Джо Байдън е предупредил руския си колега Владимир Путин, че руска инвазия би довела до бърз и решителен отговор от Запада, от който Русия ще пострада и влиянието ù в света ще намалее. Това съобщава Белият дом след телефонен разговор между двамата държавни глави, продължил 62 минути и приключил в 12:06 вашингтонско време.

Байдън е предупредил за възможни сурови санкции, призовал е за деескалация на напрежението и дипломатическо решение.

От Белия дом добавят, че президентът Байдън е бил пределно ясен, че САЩ са готови да се ангажират с дипломация, но са еднакво подготвени и за други сценарии в тясна координация със своите съюзници и партньори.

По-рано през деня прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че инициативата за провеждането на разовора е дошла от Вашингтон, като заявката била предшествана от писмено искане от американска страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

10

dolivo

14.02 2022 в 07:15

пак слаб коментар, как Русия щяла да потопи Сащ под водата

пак обиди към президент, спял бил

На Путин дрънкането на вериги по границата , големия побойник освободител ли му се радвате?

Браво, ръкопляскайте на насилника в детската градина, дето рита паднало дете на пода

22547

8

dolivo

13.02 2022 в 12:32

Що? мен ми харесват коментарите ви, има нужда от тях, за да може хората да преценят сами каква реалност ще сътворят в бъдеще

защото за това е цялата работа, какво създаваме на следващия етап

22547

6

dolivo

13.02 2022 в 11:35

брей колко любители на руската военна машина

що не емигрирате в Русия, друзя? Гледам екстаз изпадате

друг прочит

Безсилни в гнева си от падащата стойност на мизерните им пенсии и държавни заплати, цинични младежи въздишат по бай Тошово време, и обвиняват гнилия запад.

Обиди ръсят, па изгрухтят как добре са го насолили господина

Искате да видите коя военна машина по добра, и наплясква другия? Туй да не ви е нетфликс?

Като вземат да ви падат отломките отгоре и да ви избиват децата, няма значение от коя страна е парчока

Относно качество на военна индустрия, Русия си хвърля целия фокус и малко останал интелект в ракети, така е. Фургаш и забравяш. Нищо по сложно не работи. Самолети имат малко, дано не се налага да ги видите как дефектират в полет, дори новите. Жалка работа. Самолетоносач? 1, дефектен. Нивото на сложност с което Руската икономика може да се справи е много ниско. Тжно е, но факт.

-1580

2

Bace7

13.02 2022 в 05:33

ПоспаланДедо бил готов за "други сценарии"...единственият възможен сценарий е да оцапа памперса :) ФАЩ вече не са и регионална сила, седяха 10 години в Афганистан, похарчиха 20трлн долара, и накрая с подвити опашки се изнизаха, барабар с "партньорите", които влачат за статисти по време на дивотиите си. Щом "хегемона" не можа да се справи с 20 000 брадати козари с калашници, как ще се справят с 1млн редовна армия, която разполага 1500 ядрени бойни глави, и ракети, с които да ги достави за 20мин баш у центъро на Уайт хауса?