Quantcast

Австрия и Германия затягат мерките за сигурност заради терористична заплаха

OFFNews Последна промяна на 27 декември 2015 в 19:43 5025 4

Властите в Австрия и Германия са в повишена готовност заради опасност от терористичен акт. По-рано днес стана ясно, че контраразузнавателна служба е предупредила за евентуален атентат в Европа до Нова година. 

От германската и австрийската полиция уточниха, че към момента няма конкретна заплаха. Въпреки това празненствата по Нова година ще преминат при засилени мерки за сигурност. 

Предупреждението е за възможна атака със стрелба или бомба в големи европейски градове през следващата седмица. Няколко потенциални нападатели били на път за Европа. Това обаче не е сигурно, подчерта говорител на австрийската полиция. 

Като предохранителна мярка по улиците в Австрия и Германия са разположени повече полицаи.

„Имена на няколко предполагаеми ислямисти са споменати, които са проверени, като разследванията засега не са довели до конкретни резултати”, гласи комюнике на полицията във Виена, което беше огласено днес сутринта.

„В дните преди Коледа предупреждение от приятелски служби за сигурност беше изпратено до много европейски столици, като в него се твърди, че е възможна атака с експлозиви и стрелба на места с много хора между Коледа и Нова година”, се казва още в изявлението.

Вчера властите в Босна и Херцеговина информираха, че задържаните през седмицата 11 души по подозрения във връзки с „Ислямска държава” са планирали мащабен кървав атентат в Сараево на 31 декември.

В разпространен нов аудиозапис лидерът на Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади обяви, че ударите на САЩ и Русия не са отслабили групировката.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.12 2015 в 09:39

Виенчанин, а шофьора крещеше ли "аллах акбар" или ти като експерт по тероризма прецени, че това е атентат?

28.12 2015 в 01:13

В действителност,от вчера насам има много полицаи по улиците.
На 25.12.2015 дори имаше атентат на който бях свидетел но нищо не се спомена във пресата...

На най-главната улица на градът,шофьор помля 7 души на тротоара-чакащи зелено за да пресекат улицата,и те бяха буквално прегазени.Същият автомобил се врезе и във заведението на тротоара...

27.12 2015 в 20:20

#RefugeesWelcome

https://pbs.twimg.com/media/CU51eZNW4AQbswX.jpg


Christians Beaten in Berlin After Xmas Day Celebrations; ‘I Am Muslim, What Are You?’ Shouts Attacker

http://www.breitbart.com/london/2015/12/26/christians-beaten-in-berlin-after-xmas-day-celebrations-i-am-muslim-what- are-you-shouts-attacker/


Muslims ‘stay silent’ on extremism tip-off scheme

http://www.thetimes.co.uk/tto/news/politics/article4649979.ece

27.12 2015 в 20:09

Да не стане така че за политичекото късогледство на немците да плаща цяла Европа, пардон - цял Мангалистан?!