Quantcast

Австралийците са най-щастливите хора в света

Последна промяна на 28 май 2013 в 10:53 3033 2

Австралия е най-щастливата страна, според ОИСР
Австралия е най-щастливата страна, според ОИСР

Австралия е страната с най-щастливи жители в света сред развитите икономики за трета поредна година, показа изследване , изготвено от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Проучването класира повече от 30 страни по критерии като доходи, здравеопазване, безопасност и жилища. Австралия спечела първата позиция в класацията поради общото засилване на нейната икономика, която е причината хората там да се чувстват по-щастливи.

Повече от 73% от населението в Австралия на възраст 15 до 64 години притежава платена работа, което е над средното според ОИСР. Средна продължителност на живота е също по-висок - почти на 82 години.

Икономиката на Австралия е от две десетилетия насам продължава да расте заради търсенето на нейните природни ресурси. Това помогна на страната да избегне най-лошото от финансовата криза и е единствената голяма развита нация, която остана незасегната от глобалната рецесия през 2009 година.

Тези фактори силно влияят на емоционалното състояние на нацията. Колкото по-добре устроена е дадена страна, толкова по-щастлива са хората в нея и обратното. Това е и причината от организацията да обявят, че Австралия е страната с най-щастлива нация.

Швеция, Канада, Норвегия и Швейцария също се класират за топ пет в класацията на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.01 2014 в 01:21

Аз мисля , че най-щастливите хора се намират във България,идва вида едните добри хора са във София , а другите във Враца,мисля ,че близо до супермаркет БИЛЛА ,но повече информация ,не откривам......,
за съжеление ,оо-ъууууууууу.
От:мен
За: читателя

28.05 2013 в 12:51

ВЯРНО Е !! I LOVE AUSTRALIA SO MUCH ........