Арестуваха барикадиралия се във влака Амстердам-Париж въоръжен мъж (обновена)

OFFNews 18 септември 2015 в 10:45 5841 2

Полицията в Ротердам е евакуирала международен влак, след като пътник се е заключил в тоалетната. Според очевидец мъжът се е качил на влака и е казал, че има бомба, след което се е заключил.

Полицията обяви, че влакът и няколко перона на гарата са били евакуирани от съображения за сигурност, а към мястото пътува преговарящ, който ще установи контакт с мъжа.

Влакът пътува от Амстердам до Париж, но полицията е наредила превозното средство да спре в Ротердам. Специалните сили и полицията за борба с тероризма са отцепили влака в 8:30 часа местно време.

Влакът е на компания „Талис“ и пътува по същата линия, по която през август пътници предотвратиха стрелба във влак. Тогава 26-годишен мароканец се качи на влака, въоръжен с „Калашников“, автоматичен пистолет Luger и нож. Потенциалното клане беше предотвратено от трима американци, британец и французин. Трима тях бяха ранени преди да успеят да неутрализират нападателя.

Днес от компанията заявиха, че полицията владее ситуацията и пътниците не са в опасност. Заради инцидента движението на влаковете в района е нарушено и ще има закъснения до час.

Обновена в 11:10

Барикадиралият се мъж е вече арестуван от властите. Според очевидци мъжът е имал бобмба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews