Арести на журналисти заради подкупи в Англия

OFFNews 11 февруари 2012 в 15:58 1805 0

The Sun
The Sun

Британската полиция е арестувала петима журналисти от таблоида The Sun, които са заподозрени, че са получавали информация като са давали подкупи на служители на полицията.

В официално изявление компанията News Corporation, която е собственик на The Sun е потвърдила за арестите, които са били част от мащабна операция, носеща името Elveden.

"В рамките на операция Elveden са били арестувани петима сътрудници на The Sun. Те са били задържани в домовете и офисите им", се казва в изявлението.

От полицията обявиха, че освен петимата журналисти, са били задържани и още трима сътрудници на полицията и министерството на отбраната на Великобритания. От началото на операция Elveden в ареста са попаднали общо 13 души. В края на януари органите на реда задържаха четирима журналисти от корпорацията News International и един полицай. Задържаните репортери са действащи и бивши сътрудници на The Sun. Те също са обвинени за подкупване на полицейски служители. Както е известно, през лятото след грандиозен скандал с подслушване милиардерът Рупърт Мърдок се принуди да закрие най-старият действащ вестник във Великобритания News of The World, който бе негова собственост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови